Kulturskapare som tilldelas särskilda uppdrag vintern 2020

Nu är det klart vilka 28 kulturskapare som får Kultur Gävleborg, Region Gävleborgs, särskilda uppdrag vintern 2020.

17-27 november 2020 lyste Kultur Gävleborg ut årets andra omgång av särskilda uppdrag till kulturskapare verksamma i Gävleborgs län med anledning av den kris inom kulturlivet som den pågående pandemin har medfört. För att såväl möjliggöra för dem att fortsätta arbeta och att arbeta hemifrån för att minska smittspridningen, som att skildra den turbulenta tid vi lever i just nu.

Sammanlagt har 83 mycket spännande ansökningar om särskilda uppdrag kommit in. Kultur Gävleborg arbetar för att, när krisen har lagt sig, kunna tillgängliggöra för publiken i länet det som skapas både inom dessa uppdrag och sådant som skapades inom de 39 uppdrag som tilldelades i april 2020.

–  Att vi i dessa tuffa tider, som covid-19 innebär, kan ge ytterligare 28 professionella och engagerade kulturskapare verksamma i vår region detta särskilda uppdrag känns väldigt bra! Det stärker vår regionala identitet som kulturregion samtidigt som det skapar arbetstillfällen och belyser det som händer under pandemin genom konsten, säger Magnus Svensson, ordförande i Kultur- och kompetensnämnden, Region Gävleborg.

De som får uppdrag efter utlysningen i november är:

• Carolina Thorell, Sandviken
  • Linda-Maria Grönkvist, Vallsta