Kreativa Europa - stöd från EU

Kreativa Europa är EU-kommissionens stödprogram för kulturella och kreativa sektorer under 2014-2020 och kan sökas av aktörer i hela landet.

Programmet stöder projekt som ger aktörer inom konst och kultur, tv, film och dataspel möjligheter att samarbeta internationellt och att nå ut till en europeisk publik.


Informationsträff om EU-programmet Kreativa Europa

När: 29 april 2019.
Var: Konferenssalen Furusalen på Silvanum, Gävle Konstcentrum, Kungsbäcksvägen 32, Gävle.
Frågor: Elenor Noble, Kultur Gävleborg.Telefon: 026 53 18 95.
Anmälan: kultur@regiongavleborg.se, senast 22 april.

Vill du veta mer om stödmöjligheterna inom EU-programmet Kreativa Europa? Då är du varmt välkommen till Region Gävleborg och Kreativa Europa Desk Sveriges (Kulturrådet och Svenska Filminstitutet) informationsträff den 29 april kl. 13.00-15.00 i Gävle.

Fokus för dagen är Kreativa Europa och internationellt samarbete. Vi informerar om stödmöjligheter inom övriga EU-program samt om andra fonder för internationellt samarbete. Europeiska kommissionens förslag till nytt, kommande program för de kulturella och kreativa sektorerna för perioden 2021–2027 presenteras även. 

Träffen riktar sig till intresserade organisationer, företag och verksamma inom såväl kultursektorn som den audiovisuella sektorn (film, tv, dataspel) samt till företrädare från kommun, högskola etc.

Program

13.00–14.15: Presentation av Kreativa Europa.
14.15–14.30: Andra EU-fonder och stödmöjligheter för internationellt samarbete.
14.30–15.00: Fika i Bistro Silvanum med möjlighet att ställa frågor till Elin Rosenström och Ulrika Nisell från Kreativa Europa Desk Sverige.

Se programmet i sin helhet (pdf)
Informationsträff om EU-programmet Kreativ Europa - Facebookevent


Mer information

Kreativa Europa - information från Kulturrådet
Creative Europe - information från EU-kommissionen