Albin Appelqvist är en ung dj, producent, musiker och skivbolagsdirektör.

Unga i Hälsingland inspireras av Avicii, Rebecca och Fiona

I början av april möter duon Bitte Appelqvist och Albin Appelqvist ungdomar i Hälsingland för att ta musikskapandet till en ny nivå. Bitte och Albin besöker totalt fem orter för att inspirera och coacha unga att skapa musik med hjälp av ny teknik.

Musikskapandet idag förändras hela tiden och det är viktigt att ”vuxna” tar detta på allvar. Att lära sig göra musik med datorer, syntar, loopar är samma utmaning som att lära sig vilket annat instrument som helst.

I föreställningen, som även innehåller en workshop, får eleverna bland annat träffa och lyssna på Albin Appelqvist. Albin är en ung dj, producent, musiker, skivbolagsdirektör som berättar och visar det nya musikskapandet. Ungdomarna får se hur musik kan skapas med telefoner, paddor, syntar, gitarrer, loopar med mera.

– Vi presenterar en resa genom det som kallas EDM – electronic dance music. Vi berättar om artister som Avicii, SHM, Deadmau5, Armin van Buren, Rebecca och Fiona, Nervo med flera. Vi kommer att ha massor av spännande utrustning som alla får prova-på och fokus ligger på det egna skapandet. säger Bitte Appelqvist.

De ”appar” som används under föreställningen får ungdomarna med sig, så att de direkt kan börja göra musik själva. Fokus läggs på det egna skapandet.

Turnéplan:

  • Måndag 1 april - Bollnäs
  • Tisdag 2 april - Bollnäs
  • Onsdag 3 april - Söderhamn
  • Torsdag 4 april – Ljusne
  • Fredag 5 april - Norrala

Mer information: www.facebook.com/detnyamusikskapandet