Nadja Evelina, en av artisterna som står på scen under Imagine Festival. Foto: pressbild

Unga artister från hela Sverige tävlar i Gävle

Torsdag 30 maj drar Imagine Sweden Festival 2019 igång i Gävle Konserthus. Imagine är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga artister mellan 13 och 21 år.

I år är det Gävleborgs tur att vara värd för festivalen som samlar varje läns finalister i en avgörande final om vem eller vilka som blir Sveriges bidrag till den internationella tävlingen.

Gästartister Cherrie, Junior Brielle och REIN

Förutom spelningar med de tävlande akterna bjuder festivalen Imagine Sweden på konserter med gästartister som Cherrie, Junior Brielle och REIN. Konferencier för lördagens galakväll är Frida Scar och i juryn finns välkända namn från musikbranschen, alla där för att utse årets vinnare.

Deltagarna, som kommer från hela Sverige, anländer till Gävle på onsdagskvällen. På torsdagen drar festivalen igång på allvar och pågår fram till lördag. Från klockan 18 varje kväll bjuds det på konserter med tävlande akter och med gästartister. Arrangörerna Imagine Sweden och Kultur Gävleborg hoppas på en stor publik.

–  Imagine är verkligen ett bra tillfälle att ta del av unga talanger och ny spännande musik. Dessutom har vi grymma gästartister som inte går att missa. Vi hoppas att många tar chansen att uppleva det här. Allt är dessutom gratis. Publiken köper biljetterna genom Gävle Konserthus och betalar bara serviceavgiften som är 20 kronor per kväll, säger Tomas Östergårds, projektledare för Imagine Sweden festival 2019.

Framtidens stjärnor på scen

Imagine har funnits sedan 1986 och sedan dess har tusentals unga framträtt och tävlat i tävlingen som tidigare gick under namnet “Musik Direkt”. Bland dem som tidigare stått på Imagines scener finns musiker som José González, Laleh, Malena Ernman, Amanda Jenssen, Simon Ljungman, Timo Räisänen och många fler. Kanske är det några av framtidens stjärnor som intar scenen på Gävle konserthus.

Imagine är ett samarbete mellan Jeunesses Musicales Sverige, länsmusikorganisationer och föreningar runt om i Sverige. Riksfinalen arrangeras av Imagine Sweden i samarbete med Region Gävleborg/Kultur Gävleborg, Gävle kommun, Gävle konserthus, Musikverket och Jeunesses Musicales

Tid och plats: 30 maj–1 juni Gävle Konserthus