LEAD Technologies Inc. V1.01
Ehling Eliasson och Titti Sjöblom. Foto: Annette Andersson

Titti och Ehrling delar med sig av Alices musikskatt

Den 19 och 20 mars kommer Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson till länet och bjuder på minnen av Alice Babs och hennes fantastiskt rika musikskatt. Från scenen delar de med sig av upplevelser från Alice tid i rampljuset och från TV- och skivstudior både i Sverige och utomlands.

Nyhet till den där omgången av Musiksoppan är att även Hälsingland, närmare bestämt hälsingegården Ol-Anders i Alfta får ett besök av Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson.

Titti Sjöblom började sjunga redan vid två års ålder tillsammans med sin mamma Alice Babs och gjorde skivor, radio och TV under hela sin barndom. Vi får ta del av Alices egna favoritsånger och berättelser från samarbeten med världsberömda musiker och artister som Duke Ellington, Ulrik Neumann, Svend Asmussen, Signe Hasso och Arne Domnérus.

Musiksoppa på hälsingegården Ol- Anders i Alfta

- Titti och Ehrling ger en personlig föreställning som i både ord och ton beskriver Alice Babs fantastiska verk. Det är även premiär för Musiksoppan på en hälsingegård, Ol-Anders i Alfta, vilket är jättekul, säger Neta Norén, producent Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Tittis musikalitet och mångsidighet har gjort att hon genom åren har framträtt med allt från barnvisor, till jazz, gospel, visor och pop tillsammans med många av våra allra främsta musiker.

Ehrling Eliasson kommer från Ångermanland i hjärtat av Höga Kusten. Han är något av en tusenkonstnär och mångsysslare men försörjer sig sen i mitten på 80-talet som musiker, kompositör och sångare på heltid.

Musiksoppan startade 2008 i Gävle och samtliga konserter arrangeras av Region Gävleborg i samarbete med Gävle kommun, Sandvikens kommun och Söders Källa i Gävle.

19 mars kl 12.00 Hälsingegården Ol-Anders i Alfta
20 mars kl 12.00 Söders Källa i Gävle