Foto: Marcus Tari. Fotograf: Pressfoto.

Tari utvecklar starka dansare som vågar ta plats

Intresserad av dans? Kom på dansworkshop med Marcus Tari, en lärorik workshop som främst riktar sig till verksamma inom dans - danslärare, pedagoger, koreografer och dansare i vår region. Fri entré!

Datum & tid: 17 februari, 13.00 - 15.00.
Plats: Kulturskolan, Hudiksvall.
Kostnad & entré: Workshopen är öppen för allmänheten, fri entré.

Marcus Tari är uppvuxen i Stockholm och utbildad på Iwanson International School of Contemporary Dance i München. Han har tidigare studerat vid Performing Arts Schools Musikalutbildning i Göteborg. I juli 2015 flyttade han till Stockholm och har sedan dess undervisat på skolor som Balettakademin, Danscenter Stockholm, Kulturama, Tibble, Viktor Rydberg Gymnasium, Scandinavian Dance Academy, Dans och Cirkushögskolan.

- Marcus Tari är en gedigen dansare och en väldigt duktig koreograf, när han undervisar blir en verkligen hänförd och inspirerad. Dessutom har han ett uttryck och ett experimentellt undervisningsspråk som gör många väldigt nyfikna på honom. Det går verkligen att utforska dansrörelser utifrån ett helt annat sätt, vilket jag tror blir väldigt spännande under workshopen, säger Erika O´Neill, danssamordnare, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

”Kräver både teknisk kunskap och styrka”

I dansen använder sig Tari mycket utav floorwork, rörelselära och partne­ring. Han menar att det är särskilt viktigt att lätt och smidigt kunna ta sig över golvet utan ansträngning.

- För att uppnå det krävs både teknisk kunskap och styrka, vilket jag lägger stor vikt i att skapa i mina klasser. Jag vill utveckla starka dansare som kan röra sig stort och ta plats i rummet, därför använder jag mig av rörelser som arbetar igenom hela kroppen, inte bara muskler utan även hela fascian med mycket spiraler, flöde och en utmanande dynamik. Med en ökad förståelse för ex. bäckenets placering kan vi tillsammans skapa stora möjligheter för att börja utforska våra extremiteter och dela vikt med en ny person i partnering, säger Tari.

Vill du anmäla dig?

Än finns det platser kvar, så anmäl dig till Erika O´Neill på erika.oneill@regiongavleborg.se, senast 14 februari.

Mer om Marcus Tari:

På Danscenter Stockholm är Marcus Tari lärare för yrkeseleverna i Modern dans. Han har därtill koreograferat föreställningar på flertalet skolor och haft residens på Balettakademin, där han koreograferat dansare från olika länder i Europa. På Tibble Gymnasium, Danscenter och Balettakademin erbjuder han regelbundna klasser i Modernt med inriktning inom floorwork, rörelselära, partne­ring, improvisation och komposition och han har även undervisat lärare från olika skolor i ämnena.

Just nu reser han runt i Europa och ger workshops och kompaniklasser, nu senast i samarbete med Siciliano Contemporary Ballet i Berlin där han erbjuder kompaniklasser under en vecka och jobbar där med partnering och rörelseförståelse. Han har dessutom jobbat med olika föreställningar, på TV och film, både som dansare och koreograf i Sverige och Tyskland. Han är därtill konstnärlig ledare för Recoil, en organisation som skapar workshops där de erbjuder mer intensiva perioder med fördjupning i rörelselära, floorwork, improvisation, partnering och skapande.

I dessa workshops har lärare från hela Europa varit med och undervisat, exempelvis Mari Carrasco, Johannes Härtl, Aaron Vickers, Salvatore Siciliano, Nadine Gerspracher, Minka-Marie Heiss.