Foto: Stockholm Wind Quartet. Fotograf: Bertil Thorslund.

Stockholm Wind Quartet – klassiska toner, tango och klezmer

Stockholm Wind Quartet består av etablerade musiker ur Stockholms musikliv som spelat tillsammans i många år. Under år 2016 växte samarbetet fram, bland annat genom deras intresse unika klangfärger och möjligheter till ett rikt tonspråk. I januari beger sig kvartetten ut på turné i länet.

Ensemblen har ett varierat program med bland annat fina klassiska tongångar, kryddig tango och färgrik klezmer (folkmusik från Östeuropa). Stockholm Wind Quartet består av Madeleine Johansson, flöjt, Johanna Orrje, oboe, Johan Söderlund, klarinett, och Peter Gullqvist, fagott.

Madeleine Johansson är verksam som frilansande flöjtist och spelar regelbundet med till exempel Stockholm Concert Orchestra, Blåsarsymfonikerna och Kungliga Filharmonikerna. Johanna Orrje är anställd som solooboist i Blåsarsymfonikerna sedan 2015. Johan Söderlund är från 2008 Blåsarsymfonikernas konsertmästare och dess soloklarinettist. Peter Gullqvist är sedan 1992 solofagottist i samma ensemble.

- Kontrast och variation är något som vi gärna ser i våra konserter, och där det finns musik som kan intressera många. Vi vill även spela musik som vi tycker är vacker att lyssna på men också utmanande att spela. Denna gång har vi valt att kombinera klassisk musik från Frankrike och Österrike, med folkmusikinspirerad musik från olika världsdelar, säger Madeleine Johansson från Stockholm Wind Quartet.

I Kammarserien presenterar arrangörer i länet och Region Gävleborg kammarmusikkonserter. Skickliga musiker med hela världen som arbetsplats gör nedslag i länet och bjuder på allt från blåsinstrument och piano till violin, sång och slagverk.

Mer information:

"Musik som är vacker att lyssna på med utmanande att spela"

Konserter:

Torsdag 17 januari 19.00 Kilafors Biografteater
Fredag 18 januari 19.00 Baptistkyrkan, Hudiksvall
Lördag 19 januari 16.00 Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken
Söndag 20 januari 18.00 Equmeniakyrkan, Söderhamn