Songlines ledarskapsutbildning är en succé från start: ”Känns jätteroligt!”

Är du ungdom och vill utveckla ditt ledarskap genom musik och kultur? Gå Songlines kostnadsfria ledarskapsutbildning, än finns det platser kvar! Här får du metoder och verktyg samtidigt som du upptäcker vad det kan innebär att leda dig själv och andra.

Plats: Musikhuset, Sjömanskyrkan, Gävle.
Datum & tid: 16 februari, även 9 mars och 6 april (kl. 09.00-15:00)
Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri, men anmälan krävs.

Songlines Gävleborg, tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och Vi Unga satsar nu på ungdomar i en ny ledarskapsutbildning. Den är utformad för att förbereda unga för världen och ge dem verktyg och kunskaper att nå sina mål – i skolan, hemma och inför kommande arbetsliv. Utbildningen ges under tre tillfällen, är öppen för alla ungdomar och intresset har varit stort redan från start.

- Den första ledarskapsutbildningen är fullbokad, vilket känns jätteroligt! Vi vill öppna dörrar för Gävleborgs ungdomar och utbilda nya ledare där vår vision är att skapa en plattform för unga där de får utveckla ett positivt ledarskap som de kommer ha nytta av hela livet, kanske inför det stundande sommarjobbet? Visionen, tillsammans med drivkraften att arbeta med lärandesätt som inte utesluter någon, är själva grundidén, säger Pervin Mattsson, projektledare för Songlines Gävleborg.

”Alla ungdomar behöver få möjlighet att utvecklas”

Ledarskapsutbildningen är utvecklad i tre steg som alla bygger på varandra. Exempelvis får du personlig utveckling och redskap i hur du blir en bra ledare och därtill information om hur du kan starta föreningar, studiecirklar och rusta dig för framtida val.

- Att dela erfarenheter och tankar med varandra mellan de olika stegen ger oss en social mötesplats, en plats för att skapa deltagande och inflytande. Ledarskap för unga är en viktig grundsten inom ledarskapsutveckling i framtiden, mycket handlar om personlig mognad och självkännedom och alla ungdomar behöver få möjlighet att utvecklas, säger Pervin Mattsson, projektledare Songlines Gävleborg.

Innehåll i utbildningen:

  • Ledarskap
  • Förklaring om  mänskliga rättigheter
  • Gruppdynamik
  • Rapportering
  • Metoder och verktyg
  • Studiecirkeln och lärandet
  • Folkbildningshistoria
  • Att ta vara på varandras kompetenser i gruppen

Vill du anmäla dig?

Det finns fortfarande platser kvar till datumen 9 mars och 6 april, vid intresse anmäl dig till Pervin Mattson på pervin.mattsson@regiongavleborg.se.

Nyfiken på Songlines Gävleborg?

Läs mer om Songlines Gävleborg