Foto: Ronny Eriksson. Fotograf: Anna Huerta.

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund – Gamla godingar kryddas med nya påfund

Vårens Musiksoppa inleds i februari med pessimistkonsulten Ronny Eriksson, känd från otaliga TV-program, och Torsåkersbördige pianisten Benneth Fagerlund. Det blir satir, humor, stå-upp och mycket musik. Ronnys ständiga motto är att ”Det är aldrig för sent att ge upp”.

Ronny Eriksson tar på sitt karaktäristiska sätt temperaturen på Sverige och dråpliga sarkasmer mot makten i Stockholm och Bryssel är återkommande ämnen. Musikern Benneth Fagerlund, född i Torsåkers, är kompositör, producent, en lysande pianist och ”side-kick” till Eriksson.

- När det serverades hopkok när jag var liten var det en maträtt som bestod av gamla rester som blandades och piffades upp med någonting nytt. Vår föreställning bygger på samma idé. Gamla godingar som kryddas med nya påfund. En salig röra med andra ord. Beskt. Salt. Syrligt och lite sött. Och aldrig samma. Smaklig måltid, hälsar Ronny Eriksson.

Förenar musik och humor

Sedan 1989 har Ronny Eriksson gjort sig känd som ståuppkomiker. Han deltog redan i de första TV-sändningarna med svensk stå-upp, Släng dig i brunnen, inspelade inför livepublik på Norra Brunn i Stockholm. Sedan dess har han gjort flera scenshower där han förenat musik och humor med bland annat sången ”Jämna plågor”.

Datum:

  • 20 februari, 12.00, Söders Källa i Gävle.
  • 20 februari, 18.00 på Restaurant Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken.