Foto: Rikard Nilsson

Premiär för intensiv och nationell dansföreställning i Ljusdal

Koreografen Philip Berlin bjuder in till Le Scénario, en intensiv och överdådig föreställning den 3 februari på Slottescenen. Mitt i ett pågående konfettiregn svävar dansarna över scenen till tonerna av postpunk och där en rad finaler avlöser varandra oavbrutet - snabbt, kraftfullt och med komplexitet!

– Jag är mycket tacksam över möjligheten att från repetitionsstart få bygga verket på en så pass stor scen och med så pass goda resurser som Slottescenen. Det känns ärofyllt att urpremiären av Le Scénario tar plats i koreografens Per Jonssons hembygd, säger Philip Berlin.

Philip är dansare och koreograf verksam både i Sverige och internationellt. Hans koreografiska arbeten har visats på såväl Théâtre de la Ville i Paris som Scenkonstmuseet och Dansens hus i Stockholm.

Välkommen till en unik föreställning! Biljetter köps via Riksteatern Gävleborg.

Philip Berlin - Le Scénario | 03 feb | Ljusdal | Riksteatern

Medverkande

Koreografi: Philip Berlin
Dansare: Viktoria Andersson, Linda Blomqvist, Darío Barreto-Damas, Jim De Block
Koreografassistent: Linda Blomqvist
Scenografi/ljus: Daniel Åkerström-Steen
Kostym: Philip Berlin, Daniel Åkerström-Steen
Komposition: Yoann Durant
Tekniker: Viktor Ros Palmklint
Produktion: Terry Johnson & Sara Bergsmark
Administration: Anna-Karin Domfors/Interim Kultur
Samproduktion: PJDC forskningscenter, Dansens Hus, Dansnät Sverige, Norrlandsoperan, Riksteatern Ljusdal

Genomförs med anslag från: Kulturrådet, Region Gävleborg & Ljusdals kommun

Residens: Norrdans & PJDC forskningscenter

Mer information

Per Jonssons forskningscenter (PJDC) i Ljusdal har ett treårigt utvecklingsbidrag från Region Gävleborg att jobba med residensverksamhet kopplat till koreografen Per Jonsson från Ljusdal. Under 2022 inleddes ett samarbete med Philip Berlin om en längre forsknings- och produktionsresidens i två delar. Under 2023 genomför Philip publika samtal inför och efter föreställningen, samt en skolföreställning för gymnasieelever i Ljusdal. Hösten 2023 så återkommer Philip till Gävleborg för att arbeta med ungdomar inom den nya spetssatsningen för unga; Dansungdomskompaniet Gävleborg (DUG).