Öppna Hälsingegårdar 2019

De ståtliga hälsingegårdarna går inte att missa för den som reser genom Hälsingland. Närmare 1000 gårdar finns i landskapet. Sju av dem är utsedda till Världsarv av Unesco och ett 40-tal är öppna för besökare.

Inför sommarsäsongen har vi samlat information i broschyren Öppna Hälsingegårdar 2019. I den hittar du allt för att planera en sommar i Hälsingland. I år står 40 gårdar till förfogande att besöka med skiftande utbud och program. I broschyren finns även en del tips på olika evenemang som sker under sommarsäsongen.

- Jag är så stolt över vad Hälsingland och Världsarvet Hälsingegårdar erbjuder. År efter år öppnar gårdsägare i Hälsingland sina hem för besökare och bjuder på kulturarv, inspirerande rum och intressant kunskap, säger Anna-Karin Ferm, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Världsarvet Hälsingegårdar är Sveriges femtonde och senaste världsarv. I Hälsingland finns många platser med spännande historia, gårdar med fantastiska rum för livets fester och i många fall tillhörande fäbodar.

Mer information:
Öppna Hälsingegårdar 2019