Kulturstipendiaten Katarina Widholm. Fotograf: Pressbild.

Med passion för ord – möt Katarina Widholm

Kulturstipendiat 2019 – Katarina Widholm, litteratur

Region Gävleborg delar årligen ut kulturstipendier för att stödja, uppmuntra och hedra betydelsefull verksamhet inom kulturområdet. 2019 är en av dessa stipendiater författaren Katarina Widholm.

Katarina Widholm född 1961 i Bergsjö, Hälsingland, är en svensk författare och skribent. Katarina debuterade 2009 med barnboken Jina med J och har därefter gett ut flera omtyckta barnböcker. Hon skriver för barn i åldrarna 7-12 år och gemensamt för böckerna är tonen av tillit och värme liksom samspelet mellan människa och djur.

- Djur och natur har jag alltid älskat. Precis som ord, eftersom ord är så viktiga, vackra och stora. Det finns något svindlande i ord som blir text och allra roligast är att släppa texten lös till andra, dela med sig och skriva, säger Katarina Widholm.

Utvecklande författarkarriär

Just nu skriver Katarina på ett större projekt som utspelar sig på 30-talet och som handlar om en ung kvinna som lämnar Hudiksvall för att bli hembiträde i Stockholm strax innan krigsutbrottet. Projektet innebär en utveckling i Katarinas författarkarriär mot nya teman och en ny målgrupp. Region Gävleborg vill med stipendiet bidra till att Katarina Widholm kan göra den research, de intervjuer och de resor som behövs för att skrivprojektet ska kunna färdigställas.