Felicia Welander Månadens författare december 2021
Foto: Malin Göransson

Månadens författare i december är Felicia Welander

Månadens författare i december är Felicia Welander, månadens tema är feel good. Författaren, som är född 1973, delar sin tid mellan Bollnäs och Stockholm.

Felicia Welander debuterade 2015 med romanen Kanske imorgon som är första delen i en trilogi om Eva och Monika. Vänskap är ett tema författaren gärna skriver om, liksom julen som är hennes favorithögtid. Centralgången (2018), skriven för Storytel, är en jul- och ljudföljetong och Dan före dan (2019) en roman som utspelas i jultid.

Hälsingland betyder mycket för Felicia Welander och där utspelas flera av hennes böcker. Det gäller även novellen De blånande bergen står kvar som skrevs under coronapandemin på uppdrag av Region Gävleborg.

Under 2022 är Felicia Welander aktuell med ljudboken Tusen gånger Celsius skriven tillsammans med författaren Susan Casserfelt samt med en feel good-roman som utspelar sig i balettvärlden.

Tisdag 14 december 19.00 har Sandvikens folkbibliotek julmys med Felicia Welander, som kommer att berätta om sina böcker och sitt skrivande.
 
Månadens författare Gävleborg 2021–2022 är en satsning som syftar till att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om författarskap med koppling till Gästrikland och Hälsingland. Satsningen har sex teman: Prosa, Poesi, Deckare, Feelgood, Skräck och Fakta. Den är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken (folkbiblioteken i Gästrikland och Hälsingland) och P4 Gävleborg, Sveriges radio.     

Läs mer om Månadens författare