Per Persson Foto: Lisbeth Björklund

En hälsingelegend avslutar vårens omgång av Popquiz

Tills vårens sista omgång av popquiz den 25 april har värdarna Peter Alzén och Anders Sundin bjudit in Per Persson, mest känd som Persson i Perssons pack.

Per jubilerar i år med 30 år på Sveriges scener och 30 år sedan kultbandet Perssons Pack släppte debutalbumet ”Kärlek och dynamit".

Popquiz är en spännande frågesport och musikunderhållning i ett. Gästartisterna uppträder live med några låtar som en del av quizet, och värdarna och författarna Peter Alzén och Anders Sundin passar på att intervjua artisten som en del av frågorna quizet.

Bördig från Hälsingland

Per Persson har förutom en lång erfarenhet av att stå på scen även skrivit låtar till Engmans Kapell, Ainbusk Singers, Totta Näslund och Brolle. 

- Att ha Per Persson grundaren till kultbandet Persson pack som avslutar popquiz är väldigt roligt, Per är ju både bördig och boende i Hälsingland. Jag hoppas på fullt hus och fullt ös, samma succé som det blev på det förra quizet! säger Neta Norén, producent på Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Laget ska bestå av fyra personer i olika åldrar med bred och spretig musiksmak eftersom musiken kommer från flera årtionden och genrer. Kampen står om ära och om fina priser.

Popquiz är ett arrangemang av Kultur Gävleborg inom Region Gävleborg, Gävle kommun kultur & fritid, Vi lever, Söders Källa och ABF.

Datum och plats:
Torsdag 25 april, Söders källa i Gävle.
Restaurangen är öppen från 17.00 och popquiz pågår 18.30 - 20.00.

Mer information:
www.facebook.com/events/349293805904429