Ung dansare i Gävleborg? Ansök nu till Dansungdomskompaniet!

Är du en passionerad dansare mellan 15 och 22 år och söker en unik möjlighet att utvecklas inom dans? Då är Dansungdomskompaniet Gävleborg något för dig! Nu öppnar ansökan för läsåret 2024–2026 och vi söker talangfulla dansare som vill utvecklas till nästa nivå!

Dansungdomskompaniet Gävleborg (DUG) är ett mentorskapsprogram där du under två år kommer få möjlighet att träna med både lokala och nationellt erkända pedagoger, dansare och koreografer. Första året innebär en bred och varierad träning där du kommer att utforska olika dansstilar och tekniker, medan fokus under det andra året ligger på att delta i en produktionsprocess med en etablerad koreograf och att turnera med det färdiga verket i Gävleborgs län.

– Dansungdomskompaniet är en fantastisk möjlighet för unga dansare från hela länet att på ett exklusivt sätt få utvecklas i närhet till professionella dansare och koreografer. Den input du som dansare i DUG får under ditt första år med kompaniet när du får testa olika stilar samt få insikt i det professionella livet som yrkesdansare är mycket unik! Missa inte denna chans, du kommer inte ångra dig, säger Matilda Björkbacka, verksamhetsutvecklare på Region Gävleborg.

Vem kan söka?

Om du är mellan 15 och 22 år och är bosatt i Gävleborgs län är du välkommen att söka till DUG oavsett din bakgrund inom dans. Vi välkomnar alla dansare med en vilja att utvecklas och utforska nya möjligheter inom danskonsten. Tidigare deltagare är också välkomna att ansöka igen för att fortsätta sin utveckling.

Ansökan och audition

Ansökningsperioden är öppen från 1 maj till 2 juni 2024. Efter ansökan är det dags för audition den 16 juni i Forumlokalen i Gävle där dina praktiska dansfärdigheter kommer att testas. Auditionen leds av den erfarna dansaren Erika O'Neill och en representant från Kultur Gävleborg.

Programinnehåll och praktiska detaljer

Under DUG-året kommer du att delta i regelbundna träffar och workshops över hela länet. Medlemsavgiften är 1000 kr per år, uppdelat per termin. Deltagarna står för sina egna resor till och från träningarna och oftast för egen lunch, vid vissa tillfällen ansvarar Region Gävleborg för övernattning och förser deltagarna med frukt och lunch/middag. Som deltagare i DUG kommer du också att få en egen hoodie, vattenflaska och professionella dansporträttbilder för att dokumentera din resa genom programmet.

Ansök nu

Ta chansen att vara en del av Dansungdomskompaniet Gävleborg – ansök redan idag! Vi ser fram emot att välkomna dig till DUG och börja vår resa tillsammans den 12 augusti 2024 med en spännande kickoff på Forsa Folkhögskola!

Ansök till Dansungdomskompaniet Gävleborg