Linn Wikblad är en finalisterna i Gävleborg. Fotograf: Marias of Sweden

7 april ”taggar” vi regionfinal!

Årets upplaga av musiktävlingen Imagine har varit en succé med nästan dubbelt så många tävlande unga artister i uttagningarna.

Den 7 april är det dags att utse de bidrag som ska representera Gävleborg i Riksfinalen Imagine Sweden.

Gävleborg och Dalarna gjort gemensam sak och arrangerar regionfinal för de båda länen på Konserthuset i Gävle den 7 april då vi får veta vilka som vinner och får representera respektive län i Riksfinalen Imagine Sweden. Riksfinalen hålls den 29 maj till 1 juni på Konserthuset i Gävle.

Nexopia är en av fyra finalister som tävlar om att få representera Gävleborg i Riksfinalen. Fotograf: Michael Tebinka

- Det kommer att bli otroligt spännande att se vilka akter som tar sig vidare till riksfinalen på Gävle konserthus senare i vår. Kreativiteten och den musikaliska nivån på våra finalister är häpnadsväckande, säger Tomas Östergårds, projektledare Riksfinalen Imagine Sweden.

Nya kunskaper inom musikområdet

Imagine är en utbildande plattform. Även de som inte avancerar i tävlingen ska kunna lämna Imagine med nya kunskaper inom musikområdet. Genom workshops och föreläsningar, konstruktiv kritik från juryn och tekniker med intresse för att lämna tips och råd ska deltagarna få en känsla av att ha utvecklats och tagit steg framåt i sitt musicerande.

Tävlande akter den 7 april:
Nextopia Gävleborg
Christoffer Jonsson Gävleborg
Linn Wikblad Gävleborg
Stenbrott Gävleborg
Sanna Sjödén Dalarna
Anna Andersson & Lill Boberg Dalarna
Diane Dalarna
Koltsfoot Dalarna

Gästartister:
Louise Rosén (Vinnare Gävleborg 2018)
Wilma Pettersson Holmqvist (Vinnare Dalarna 2018)

Kvällens konferencier är Henrik Harrysson från Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Datum och plats:
7 april, Konserthuset i Gävle, Gevaliasalen 18.00 (dörrarna öppnas 17.30)

Mer information:
www.imaginesverige.se