200 000 kronor till att förverkliga idéer inom kultur!

Har du en idé inom kultur som du vill förverkliga? Saknar du pengar? Att göra det genom CrowdCulture är mycket lättare än vad du tror. I Gävleborgsfonden har Region Gävleborg avsatt 200 000 kronor att fördela till kulturprojekt som kommer Gävleborgare till gagn. Från den 1 januari fram till 30 september 2019 går det att driva din kampanj.

Om du driver ett kulturprojekt i Gävleborgs län kan du få ta del av kulturbidrag samtidigt som du bygger en relation med din framtida publik, besökare eller deltagare. CrowdCulture, där små finansiärerna, så kallade ”fans” och månadsgivare, kan ge bidrag till projekt som de vill se genomförda. Det innebär att kulturaktörer från länet får mer resurser till att förverkliga projekt genom att den generella crowdfundingen nu kombineras med offentliga bidrag.

- På webben, crowdculture.se, finns en lathund för att lansera ett projekt, och när du har du har besvarat några frågor kommer du ha en flygfärdig kampanj som kan göra att ditt projekt blir verklighet, säger Max Valentin, initiativtagare till CrowdCultureplattformen.

CrowdCulture - ett verktyg för att genomföra dina idéer

Blir du nyfiken på att starta en egen kampanj? I föreläsningen med Max Valentin nedan finns enkla råd, tips och samlad information kring hur du går till väga för att starta, driva och genomföra din kampanj. 

Mer information:

CrowdCulture i några enkla steg
CrowdCulture - hemsida