Digitalt Kulturting Gävleborg 2020

På grund av rådande omständigheter ställde vi in Kulturting Gävleborg som skulle ha varit på Delsbo Forngård 25 april. I år blir det i form av två poddavsnitt med de flesta av föreläsarna som skulle ha medverkat.

Vi lyfter olika aspekter av att både uppleva och utöva konst och kultur i Gävleborg i två poddavsnitt:

Kulturtinget 2020 Del 1 - breddat deltagande 

Här får vi dels höra regionpolitikerna Magnus Svensson (c), Gunbritt Wallström (v) och Hans Olsson (m) från Gävleborg och dels representanter för tre statliga myndigheter.
De senare är Pelle Amberntsson från Myndigheten för kulturanalys, Simon Strömberg från Kulturrådet, Marwa Chebil från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor). De ger en överblick över ett av våra viktigaste kulturpolitiska uppdrag och berättar hur de samlar kunskap om, analyserar och arbetar för att alla medborgare ska få tillgång till kulturupplevelser och kulturskapande.

Kulturtinget 2020 Del 2 - breddat deltagande 

Här ser vi närmare på begreppet breddat deltagande utifrån Gävleborg specifikt och möter Emelie Lundin tidigare marknadschef vid Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg, Anna Lindqvist kultur- och fritidschef vid Hudiksvalls kommun, Peter Jonaszon mycket drivande inom föreningslivet i Delsbo och Viveka Sjögren Bangoura kulturskapare i länet.

Den som intervjuar är vår verksamhetsutvecklare för crossmedia, Josephine Rydberg och med henne inledningsvis är vår kulturstrateg Elenor Noble.

Varmt välkommen att lyssna! Och vi hoppas vi kan mötas live 2021!

Arrangörer är Kultur Gävleborg, Region Gävleborg, Hälsinglands museum och Kultur Hudiksvalls Kommun i samarbete med Delsbo Hembygdsförening.