Kulturfrukost

Kulturfrukosten är en mötesplats för verksamma inom kultursektorn i Gävleborg. Konceptet innebär att vi på ett enkelt sätt tar del av intressanta föredragshållare, diskuterar och möts kring aktuella frågor.

Kulturfrukostarna arrangeras av Högskolan i Gävle, Gävle kommun, Region Gävleborg och Länsstyrelsen i Gävleborgs län.

Om du arbetar inom kultursektorn och vill få inbjudan till kulturfrukostarna vänligen skicka en e-post till kulturfrukost@gavle.se 

Ta del av kulturfrukost i efterhand 

Kulturfrukost 7 november 2018

Minoriteten romer & dess mångfald i språk och kultur. Föreläsare Jan Pettersson.

Kulturfrukost 2017-11-01

Mångfalden som alltid var Sveriges nationella minoriteter och minoritetsspråk. Föreläsare: Lennart Rohdin.


Kulturfrukost 2017-05-03

Kulturfrukosten den 3 maj fick besök av Stina Oscarson som ställde sig frågan om – och varför – vi behöver konsten och kulturen just nu; idag. Stina Oscarson är regissör, dramatiker och fri skribent. Hon har tidigare varit chef för Orionteatern i Stockholm och radioteatern vid Sveriges radio. Just nu arbetar hon som frilans och är bl.a engagerad av Högskolan i Gävle för att bygga upp en kurs i hållbar demokrati. Genom hela sitt yrkesverksamma liv har hon ställt sig frågan: är det verkligen konst jag ska arbeta med när världen ser ut som den gör? I en tid med krig, flyktingströmmar, stängda gränser, ökad ojämlikhet och klimatförändringar och när Donald Trump blivit vald till president i USA. Är det verkligen konst vi behöver? Föreläsningen är inramad av musik med Sara Luule Fridholm och Christopher Andersson Bång.