Camilla Pihlqvist iklädd varseljacka och bygghjälm utanför Hudiksvalls sjukhus.
Camilla Pihlqvist, byggprojektledare för Framtidsbygget i Hudiksvall

"Det bästa är att få vara med och skapa förutsättningarna för framtiden, med modern teknik och sjukvård"

Hallå där Camilla Pihlqvist! Du är byggprojektledare för Framtidsbygget i Hudiksvall och jobbar med flera av delprojekten där. Berätta lite om dig själv.

– Jag är uppvuxen i Stockholm i en ”byggarfamilj” och därför fick jag tidigt upp intresset för husbyggnationer. Jag studerade sedan till byggnadsingenjör och började arbeta på ett stort byggföretag. När jag träffade kärleken tog det mig till Sundsvall och där har jag bott de senaste elva åren och arbetat som byggprojektledare.

Hur blev du en del av Framtidsbygget?

– Jag blev en del av Framtidsbygget för ungefär två och ett halvt år sedan. Då blev jag inhyrd som byggprojektledare för att hålla i två av delprojekten, ett nytt teknikhus inklusive kulvertar och en ny vårdbyggnad. I vintras anställdes jag i Framtidsbygget i samma roll. Som byggprojektledare ansvarar jag bland annat för projektens tid och ekonomi, samt rapporterar till byggprojektchefen. Jag håller i vår beställarorganisation och bevakar att vi får den produkt vi beställer av entreprenören.

Vad är på gång i Framtidsbygget just nu?

– Just nu arbetar vi med att ta fram en systemhandling för projektet ”Nytt teknikhus inklusive kulvertar” i en samverkansentreprenad där Peab har kontraktet. När vi satt omfattningen av entreprenaden och fått investeringsbeslut startar vi byggnationerna.

Vad ser du fram emot?

– Jag ser oerhört mycket fram emot att starta byggnationerna. Det bästa är att få vara med och skapa förutsättningarna för framtiden, med modern teknik och sjukvård. Det kommer komma invånarna till gagn under en lång tid framöver.

Och vad är mest utmanande?

– Den största utmaningen som jag ser är att bygga dessa nya hus och kulvertar under pågående verksamhet och på en trång yta. Planeringen för ett så smidigt genomförande som möjligt pågår. Det upptar en stor del av projektdeltagarnas tid.