<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vikariat Verksamhetsutvecklare Film till Kultur Gävleborg

Vi söker dig som tillsammans med oss inom Trafik, kultur och folkhögskoleförvaltningen vill bidra till att stärka och utveckla Gävleborgs län. Vi är ungefär 150 medarbetare som arbetar vid våra tre folkhögskolor; Bollnäs, Forsa och Västerberg samt inom avdelningen Kultur Gävleborg. Folkhögskolorna bedriver utbildning, folkbildning och viss konferensverksamhet. Kultur Gävleborg genomför utvecklingsinsatser, produktioner, utbildning och rådgivning. Inom förvaltningen handläggs även fördelning av statliga medel till regional kulturverksamhet enligt kultursamverkansmodellen samt verksamhets- och utvecklingsbidrag till folkrörelserna och föreningslivets regionala verksamheter.

Kultur Gävleborg är avdelningen för Region Gävleborgs regionala kulturverksamheter. Här arbetar verksamhetsutvecklare och producenter inom regional biblioteksverksamhet, konst, film, crossmedia, hemslöjd, litteratur, dans, musik, världsarv samt strateger och administrativt stöd. Arbetsplatsen finns på Silvanum i Gävle och vi arbetar över hela länet. Tillsammans arbetar vi med målen i den regionala kulturplanen och den regionala biblioteksplanen. Avdelningen arbetar utifrån ett intersektionellt perspektiv och är miljö- och hbtq-certifierad.

Länk till Kulturplan Gävleborg 2019-2022
https://www.regiongavleborg.se/kultur/kulturplan-gavleborg/

Länk till Biblioteksplan Gävleborg 2020-2022 https://www.regiongavleborg.se/globalassets/kultur/verksamhetsomraden/regional-biblioteksverksamhet/regional-biblioteksplan-gavleborg-2020-2021.pdf

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande verksamhetsutvecklare inom Film, med fokus på filmfrämjande och visningsfrågor. Ditt uppdrag är att förankra, synliggöra och utveckla filmen i länet genom att initiera, stödja och främja utvecklingsprojekt av olika slag.

Det är ett brett uppdrag som spänner över flera områden så som film för barn och unga, filmkunnighet/MIK, arrangörsutveckling samt metodutveckling för visning och spridning av film och rörlig bild. Arbetet är innehållsrikt och innefattar bland annat spridning av kunskap och förståelse för filmen som uttrycksmedel samt arrangemangs- och projektstöd inom biograf- och visningsområdet, bl.a. genom handläggning av projektbidrag.

En viktig del av arbetet är att delta i och skapa nätverk och mötesplatser, ingå i konstartsövergripande samarbeten, genomföra fortbildningar samt omvärldsbevaka på både lokal, regional och nationell nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning med inriktning mot kultur/film/media eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning
• Kännedom om svensk film- och kulturpolitik
• Erfarenhet av kvalificerat och administrativt arbete inom film- och kultursektorn
• Erfarenhet av samverkan och god förmåga att se sammanhang, leda arbetsgrupper och föra dialog. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av projektledning och processledning
• Erfarenhet, kunskap och förståelse för arbete inom politiskt styrda organisationer är meriterande

Som person är du:
• Initiativrik och strukturerad, med bra förmåga till att analysera, planera och prioritera ditt arbete
• Van att arbeta gränsöverskridande och i samverkan med andra konst- och kulturområden
• Van att kommunicera i tal och skrift inom olika medier på svenska och engelska

Körkort erfordras.