<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog till Barn- och Familjehälsa Gävle

Vårdenhet Familjehälsa Gävle centrum ingår i Verksamhetsområde Familjehälsa, Habilitering och Barnpsykiatri. Barn- och familjehälsa är en psykosocial verksamhet som riktar sig till blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras föräldrar. Mottagningen är en första instans för blivande föräldrar eller barn vars bekymmer finns i familjesituationen eller hos barnet själv. Verksamheten fungerar tillsammans med Gävle ungdomsmottagning som första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa för åldersgrupp 0-17 år. Inom vårdenheten finns verksamheterna Gävle Barn- och familjehälsa 0-12 år, Gävle Ungdomsmottagning 13-23 år samt Flyktingtraumaenhet Gävleborg.

Barn- och familjehälsa Gävle består av en arbetsgrupp med 7 psykologer och 3 socionomer. Inom vårdenheten arbetar dessutom på flyktingtraumaenhet 2 psykologer och på ungdomsmottagning 5 socionomer, 5 barnmorskor och en undersköterska. Vi finns i lokaler i centrala Gävle, nära järnvägsstationen

Arbetsuppgifter

Är du psykolog? Vill du jobba med tidiga insatser på förstalinjenivå för att förhindra psykisk ohälsa hos barn och blivande föräldrar? Vi vill ha dig i vårt team!

Arbetet på Barn och Familjehälsa består av stöd och behandling för målgruppen gravida, nyblivna föräldrar och barn 0-12 år. I rollen som mödra- och barnhälsovårdpsykolog ingår även konsultation och fortbildning riktad till barnmorskor och sjuksköterskor inom mödra- och barnhälsovården samt utvecklingsbedömningar på barnhälsovårdsnivå upp till 5 års ålder. Arbetet är självständigt och varierande utifrån individ, familj och gruppinriktad behandling utifrån behov.
Tjänstgöring kan även bli aktuell för åldersgruppen 13-17 år.

Kvalifikationer

Legitimerad Psykolog.
Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av psykosocialt och psykologiskt behandlingsarbete
Erfarenhet av arbete med gravida, barn och familjer
Erfarenhet av utrednings och diagnosticeringsarbete av små barn
Goda kunskaper i utvecklingspsykologi och/eller neuropsykologi

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.