<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Dietist i primärvården vid Dietistenheten Gävleborg

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Dietistenheten är en relativt ny vårdenhet som startade hösten 2017 och består av 22 dietister. Hela enheten är delad i tre arbetslag; två inom specialistvård på sjukhusen i Gävle och Hudiksvall och ett inom primärvård i hela Gävleborg.

Vår enhet servar både primärvård och specialistvård och just nu behöver vi förstärkning i primärvården. I första hand är placeringsorten Sandviken, men kan vid behov anpassas till annan ort.

Arbetsuppgifter

Vår enhet utvecklas och vi har nu ett ökat behov av dietister!
Är du en driven dietist och vill vara med på en utvecklingsresa med patienters nutrition i fokus? Då vill vi ha dig med till dietistenheten i Region Gävleborg. Vår vision är att Region Gävleborg ska ha det bästa nutritionsomhändertagandet i landet.

Vi har ett team med 8 dietister i primärvården som är utspridda i regionen. I arbetet utgår du från en arbetsplats där du har din största del av mottagningsverksamheten. Vi arbetar även tillsammans över länet med patientkontakter via skärm och telefon. Det finns möjlighet att arbeta en del av arbetstiden hemifrån. Med kommande utveckling av digitala system räknar vi med lösningar för att öka samarbetet ytterligare mellan arbetslagen.

Vi har regelbundna samverkansmöten för utvecklings- och uppföljningsarbete samt enhetsövergripande arbetsplatsträffar.

Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter som dietist och en viktig del av dietistrollen innefattar samverkan inom gruppen och tvärprofessionellt. Du får intern och extern kompetensutveckling inom dina specialområden och du deltar aktivt med utvecklingsarbeten mot uppsatta mål.

Tillsammans med dietistkollegor vill vi att du ska vara med och bidra till ett långsiktigt utvecklingsarbete för att öka nutritionens självklarhet i vården. Vi jobbar aktivt med att utveckla och skapa nya arbetssätt kopplat till tydliga mål och uppdrag. Detta tror vi kommer att skapa värde och förbättra kvalitén för våra patienter och medborgare. Vi värnar om ett gott arbetsklimat, aktivt medarbetarskap och möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder dig ett arbete nära erfarna kollegor som ger dig handledning efter behov.

Som anställd inom Region Gävleborg har du tillgång till ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tillämpar flextid. Som medarbetare har du möjlighet till kompetensutveckling motsvarande minst fem dagar per år. Du har tillgång till förmåner såsom möjlighet att träna i regionens friskvårdanläggningar, alternativt träna på anläggningar utanför regionens regi och erhålla en årlig friskvårdspeng. Alla som fyller 40 år får njuta av sex extra semesterdagar jämfört med semesterlagen. Det finns även möjlighet att växla den ekonomiska ersättningen semesterdagstillägget till ledig tid.

Skicka in en ansökan genast, då urval sker löpande under ansökningstiden. Kanske att vi får möjlighet att ha dig med i dietistenheten och jobba mot vår vision; Det bästa nutritionsomhändertagandet i landet!

Kvalifikationer

Du ska såklart vara legitimerad dietist. Klinisk erfarenhet bedömer vi som meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som att vara positiv, innovativ och ha god samarbetsförmåga är en fördel. Reell kompetens inom förbättringsmodeller för att utveckla enheten ses som ett plus. Det viktigaste av allt är du är dig själv och att du vill ta gemensamt ansvar för vår gemensamma patient, med nutrition i fokus!