<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Hofors Din hälsocentral

Hofors Din hälsocentral har ansvarar för cirka 8 000 invånare inom Hofors kommun och styrs av Hälsovalet. Hälsocentralen är belägen centralt i Hofors och har goda pendlingsmöjligheter med både buss och tåg. Vi är idag cirka 40 medarbetare anställda på hälsocentralen, där alla arbetskategorier finns representerade. Förutom ordinarie hälsocentralsarbete så ingår även BVC i uppdraget.

Läs mer om förändringsarbetet som Hofors Din Hälsocentral påbörjat och kommer att fortsätta utveckla:
https://www.regiongavleborg.se/nyheter/trenden-har-vant-for-hofors-din-halsocentral-vi-ar-pa-ratt-vag/

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en vårdenhetschef till Hofors Din hälsocentral som vill vara med och bidra till att bibehålla verksamhetens höga kompetens, medicinska säkerhet och goda arbetsmiljö.
Som vårdenhetschef har du ett samlat ledningsansvar för hälsocentralens verksamhet, personal, ekonomi samt ett strategiskt ansvar för att uppsatta resultat och mål nås. Du har en central samt drivande roll när det gäller hälsocentralens många kontaktytor och har därför en nyckelfunktion i vidareutveckling av samverkans- och vårdprocesser tillsammans med andra vårdaktörer.

Hofors hälsocentral har de 2 sista åren haft en väldigt god och gynnsam utveckling i flera olika vårdprocesser och har också fler pågående arbeten inom ramen för God och Nära Vård.
Verksamheten har också ett bra och återkommande nära samarbete i kommunala samverkans frågor. Dessutom finns en stabil personalsituation med bla både egna läkare och inhyrda , verksamheten kommer fokusera mycket kring fortsatt kring utveckling av vården och andra arbetssätt.

Tillsammans med medarbetarna sätter ni mål som ni på ett ansvarsfullt och inspirerande sätt arbetar för att nå tillsammans.

Du rapporterar till verksamhetschefen i Västra Gästrikland och ingår i verksamhetens ledningsgrupp med fokus på områdets gemensamma och övergripande frågor.
Som vårdenhetschef på hälsocentralen har du ett chefsansvar för alla yrkeskategorier som är anställda på verksamheten.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att
• leda och fördela arbetet
• ansvara för kontinuerligt utvecklingsarbete mot verksamhetens mål
• ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet
• planera enhetens arbetsplatsträffar, hålla utvecklingssamtal samt lönedialoger
• ansvara för resultat och måluppfyllelse samt analys och uppföljning
• ansvara för kostnadseffektivitet med målet att ha en ekonomi i balans.

Hos oss får du
• vara med och samverka mellan de olika enheterna inom hälso- och sjukvård samt kommuner
• tillgång till verksamhetsområdets stabsfunktioner som innefattar kvalitetssamordnare, vårdutvecklare, HR, ekonom, chefsstöd och rehab koordinator
• ett stimulerande och omväxlande arbete där du har ett nära samarbete med arbetskamrater på enheten och i ledningsgruppen.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att uppmuntra dina medarbetare till att uppnå målsättningar och resultat på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ och tydlig i din ledarstil och delar med dig av din kunskap samt information i gruppen. Du har förmågan att se bortom konventionella etablerade tillvägagångssätt och istället komma med originella idéer. Även vid motgångar har du en förmåga att komma igen i strävan av att uppnå dina mål.

Du är en person som enkelt etablerar och utvecklar nya arbetsrelationer i syfte att effektivisera arbetet.

I rollen som vårdenhetschef har du
• relevant högskolekompetens inom Hälso- och sjukvård
• genomfört ledarskapsutbildning alternativt genomgått utbildning via Region Gävleborgs chefsbank
• erfarenhet inom Hälso- och sjukvården samt primärvårdbakgrund
• god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi ser det som högt meriterande om du har tidigare erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsarbete samt erfarenhet av samverkan med vårdgrannar inom regionen och kommunen. Vi ligger i framkant när det gäller digital utveckling och ser det som en fördel om du har intresse av att leda enheten mot framtidens digitala vård.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!