<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vikariat logoped till Vuxenhabiliteringen Region Gävleborg

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vuxenhabiliteringen är en specialistverksamhet inom Region Gävleborg. Vi arbetar i tvärprofessionella team – ett med Gästrikland som upptagningsområde och ett med Hälsingland som upptagningsområde. Vi ger samordnade insatser utifrån ett medicinskt, psykologiskt, socialt och pedagogiskt synsätt.

Våra målgrupper är personer som fyllt 18 år och som har en funktionsnedsättning såsom utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd, betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder, rörelsehinder som är medfödda eller tidigt förvärvade.

Vi har sammanlagt tre logopedtjänster inom Vuxenhabiliteringen i Region Gävleborg. Den aktuella tjänsten är delad så att du delar din tid mellan Gästriklands team och Hälsinglands team, ungefär 50/50. I Hälsingland kommer du att arbeta med patienter bosatta i Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Du väljer själv om du vill utgå från Habiliteringen i Gävle eller Hudiksvall/ Bollnäs. Alla resor i tjänsten sker inom ramen för din arbetstid med kollektivtrafik eller hyrbil.

Arbetsuppgifter

Det här är ett spännande jobb för dig som vill ha variation i din vardag då du kommer att arbeta över hela Gävleborgs län. Tjänsten delas mellan två team - i Gästrikland och i Hälsingland.

Arbetsuppgifterna är sedvanliga logopediska arbetsuppgifter inom Habiliteringsverksamhet såsom utredning och behandling gällande kommunikation, tal, språk, röst, dysfagi och oralmotorik hos personer med funktionsnedsättningar tillhörande våra målgrupper. På Vuxenhabiliteringen arbetar vi mycket med olika former av AKK - Alternativ och kompletterande kommunikation. Insatserna kan ges både individuellt och i grupp. Arbetet är självständigt och varierat. Du medverkar också i utbildningsinsatser. Du bör ha stort intresse av att arbeta i team.

Vi erbjuder dig ett lättsamt och trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där du själv planerar din arbetsdag. Du kommer att ingå i välfungerande team tillsammans med erfarna kollegor. Teamen består av logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, psykolog och administrativ personal.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är legitimerad logoped. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av arbete med personer som har livslånga funktionsnedsättningar.

Att du har god samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt är värdefulla egenskaper.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!