<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barnläkare till Barn- och Ungdomskliniken i Gävle

Barn- och ungdomssjukvården i Gävleborg är en länsklinik och en del av regionens specialistsjukvård. Det finns öppen- och slutenvårdsverksamhet i både Hudiksvall och Gävle samt en öppenvårdsmottagning i Bollnäs. I Gävle jobbar ett 20-tal läkare och vi är ett bra team som samarbetar över gränserna, stöttar varandra och har roligt på jobbet. Återväxten på kliniken är god med många pågående ST block men på grund av generationsskifte önskar vi fylla på med fler specialister redan nu.

Region Gävleborg har ca 290 000 invånare varav 57700 är 0-17 år. I Gävles upptagningsområde bor ca 32200 barn och ungdomar 0-17 år och på Gävle sjukhus är det knappt 2000 förlossningar/år. Vi har ett nära samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Som anställd i Region Gävleborg finns det goda möjligheter till forskning. På barnkliniken har vi flera disputerade kollegor och det pågår just nu flera forskningsprojekt.
Gävleborg är tillsammans med Sörmland första region att godkännas enligt en ny granskningsmodell för barnanpassad vård. Läs mer om detta i Läkartidningen via länken nedan;

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/12/kliniker-vill-se-varden-genom-barnens-ogon/

Vi söker nu en specialistläkare som vill vara med och vara en del av vår utveckling framåt!

Arbetsuppgifter

Vi bedriver specialistvård för barn och ungdomar 0-17 år med vårdavdelning för allmänpediatrik och neonatalvård (from 29+0 v), men även akutverksamhet och specialistmottagningar.

Som barnläkare hos oss kommer du i olika utsträckning att delta i:

• avdelningsarbete
• mottagningsarbete
• jourverksamhet
• handledning av kollegor under utbildning
• utvecklingsarbeten

Hos oss får du:

• en personligt anpassad introduktion
• arbeta i en trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att
rådfråga
• möjlighet till vidareprofilering
• möjlighet att delta i, eller driva eget, forskningsprojekt
• festliga kollegor.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som värdesätter att ingå i en trygg grupp av engagerade kollegor där du får tillfälle att dela med dig av, samt ta del av andras, erfarenheter och kunskap. Du ser möjligheter att utvecklas och har förmåga att anpassa ditt arbete när förändringar sker. Du har en god empatisk förmåga, ett professionellt och ansvarsfullt arbetssätt med ett respektfullt bemötande gentemot kollegor och patienter.

I rollen som barnläkare ska du ha:

• giltig svensk läkarlegitimation
• specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande att du har slutfört alternativt påbörjat en subspecialistutbildning inom ett eller flera av de barnmedicinska områdena, men det är inget krav.

Utdrag från belastningsregistret krävs på samtliga tjänster som innebär att medarbetare kommer att ha direkt och regelbunden kontakt med barn. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund; professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan!