<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Dialysmottagningen i Gävle

Bloddialysmottagningen i Gävle ingår i verksamhetsområde Internmedicin. Vår mottagning har idag totalt 27 behandlingsplatser och på samma våningsplan finns även Påsdialysmottagning, Njursviktsmottagning, Njurmottagning samt avdelning 110 NH (njur/hematologi) som vi har nära samarbeten med. Hos oss arbetar sjuksköterskor med lång erfarenhet av njursjukvård tillsammans med läkare, dietist, kurator och fysioterapeut.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Dialysmottagningen arbetar du med patienter med grav njursvikt som kommer till oss för bloddialysbehandling. Vi jobbar teambaserat där erfarna och mer oerfarna sjuksköterskor ingår i ett team för att främja en god kunskapsöverföring. Våra patienter går mellan 3-6 gånger i veckan,4-5 timmar per behandling. Vårt mål är att få patienterna att bli delaktiga i sin behandling. Vi har en Hem-dialysverksamhet där erfarna sjuksköterskor utbildar patienter i egenvård för att själv kunna sköta sin bloddialys i hemmet och självständigt på sjukhuset.

Som legitimerad sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta:
• med att behandla både akut och kroniskt sjuka patienter med njursvikt.
• med att informera samt vara rådgivande gentemot patienten för att ge möjlighet till ökad delaktighet i sin behandling
• teambaserat med att ge patienten så god behandling som möjligt.

Hos oss får du:
• ett intressant och utvecklande arbete som kombineras med teknik och njurmedicinsk kunskap
• en individuell introduktion på minst 8 veckor med stöd från kompetenta handledare och erfarna kollegor
• ett arbete som medför en unik kompetens med möjlighet till att fördjupa sig inom flera olika ansvarsområden.

Läs mer om våra förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Som person ser vi att du har lätt att samarbeta, är lyhörd och har lätt att kommunicera. Viktigt att du kan arbeta både självständigt och teambaserat. Då patientens trygghet alltid är i fokus är det av stor vikt att du är uppmärksam och tillmötesgående, samt visar vilja och förmåga att hjälpa andra och kan relatera till dem på ett smidigt sätt. Du bör vara öppen för förändring och utveckling samt ta ett professionellt ansvar.

I rollen som sjuksköterska hos oss ska du:
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• ha god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Vi ser erfarenhet av dialyssjukvård/njursjukvård som meriterande, men inte nödvändig. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vi hoppas att du vill vara med i en spännande utveckling av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Du får gärna boka in ett studiebesök hos oss för att få en bra blid av vår verksamhet. Kontakta då Vårdenhetschef Margareta Smedje.