<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Systemförvaltare till Region Gävleborg

Region Gävleborg vill nu göra det möjligt för våra nästa medarbetare att få ta del av IT-förvaltningens spännande utvecklingsresa. Vi vill ge dig möjligheten att göra skillnad på riktigt för IT-användarna inom Regionen, och möjligheten att utvecklas i en dynamisk och mångfacetterad miljö tillsammans med nyfunna kollegor.

Hos oss på IT-förvaltningen arbetar vi tillsammans och nära beställaren med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Detta kan innebära arbete med mätbara mål, produktionsstyrning och processhantering. Våra leveranser innebär drift, förvaltning och support av olika IT-tjänster till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

Vi tycker att det är viktigt att våra kollegor har en god arbetsmiljö, just därför sätter vi stort fokus på ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter. På IT-förvaltningen är vi 130 anställda, vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som anställd hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare och samtidigt möjligheten att specialisera dig inom ett område som du gillar.

Placeringsort kan diskuteras (inom länet).

Beskrivning av förmåner:

Som anställd hos oss har du möjlighet till bl a flextid, semesterdagsväxling, arbete på distans och utökad semester utifrån ålder.

Arbetsuppgifter

Vi söker en Systemförvaltare till vårt IT-förvaltningsobjekt Kommunikationsverktyg. I objekt Kommunikationsverktyg ingår bl a våra webbar, ärendehanteringssystem, SharePoint, MS Office, E-post, telefoni och videosystem.

Som systemförvaltare ska du tillsammans med övriga resurser i objektet ansvara för att förvalta och utveckla aktuella system i enlighet med vår verksamhets behov. Att arbeta i nära relation med verksamheten och övriga medarbetare i objektet är avgörande i denna tjänst.

Du kommer huvudsakligen att arbeta inom telefoni- och videoområdet med förvaltning och du kommer även verka i objektets tredje linje support.

Du ingår i ett team som ansvarar för telefoni och video plattformarna. Arbetet innebär såväl projektinriktat arbete som kontinuerliga förbättringsåtgärder samt livscykelhantering såsom uppgraderingar och underhåll.

Regionens telefoni består av en lokalt placerad växelplattform med ca 8000 anknytningar, samt underliggande stödsystem. Videoplattformen består av lokalt installerade videoväxlar med ca 250 endpoints.

Systemförvaltaren ansvarar bl a för att:

- Informera internt/externt
- Bemanna 3:e linjens support
- Test och verifiering utförs enligt planering
- Delta i av- och utveckling av modul/funktion/system
- Implementera ny modul/funktion/system
- Ta fram och förvalta utbildningsmaterial
- Ta fram och förvalta manualer
- Ta fram och förvalta rutinbeskrivningar
- Konfigurera system/hårdvara/plattform
- Hantera loggar och säkerställa övervakning
- Samordna uppgradering och installation av hård- och mjukvara

Kvalifikationer

Vi värdesätter högt din förmåga att skapa relation mellan olika verksamheter. Du har flera års erfarenhet av liknande arbete eller kunskap inom området.

Som person är du:

- Driven och självgående samt van att ta egna initiativ
- Strukturerad och noggrann samt tycker om ordning och reda
- Serviceinriktad med lätt för att lyssna och snabbt förstå användarens behov
- Kommunikativ med förmåga förklara, föreslå och ge konsultationer kring olika alternativ
- Resultatinriktad med vilja att lösa problem samt leverera kvalitét i tid
- Samarbetsvillig och tycker om att arbeta i team tillsammans med andra och har användarens perspektiv i fokus

Handlingskraft och målmedvetenhet tillsammans med god kommunikationsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du ser möjligheter och helheten där andra ser problem. Ditt handlande präglas av ekonomiskt tänkande och affärsmässighet.

Körkort erfordras.