<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till Allmänpsykiatrisk vårdavdelning 10 A i Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Allmänpsykiatriska avdelningen har 18 vårdplatser. På enheten arbetar man i team bestående av sjuksköterskor, skötare, läkare samt kurator.

Arbetsuppgifter

Som kurator på Allmänpsykiatrisk vårdavdelning 10A så kommer din roll bland annat bestå av att erbjuda närståendestöd. Både enskilt och i grupp. Du kommer också att fylla en viktig del i att bevaka närståendes rätt till delaktighet, information och särskilt bevaka barnens rätt i familjesituationen Du kommer att samarbeta med både läkare och psykolog, där du i förekommande fall kommer att genomföra psykosociala kartläggningar.

Där utöver kommer du att stödja patienter i kontakt med andra aktörer och instanser som är av vikt för den enskilde patienten samt bidra med ett psykosocialt perspektiv i behandlingsarbete som utförs på avdelningen. Du kommer även att arbeta med samordning och utskrivningsplaneringar tillsammans med andra aktörer.

Kvalifikationer

Socionomexamen erfordras för tjänsten. Vi ser även att du har några års arbetserfarenhet med koppling till socialt behandlingsarbete liksom vana att arbeta med ett systemteoretiskt förhållningssätt.

Erfarenhet av socialtjänsten anses meriterande.

Stor vikt läggs vid personliglämplighet och förmåga till att självständigt initiera, planera och genomföra förväntade arbetsuppgifter.

Körkort erfordras