<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Palliativa vårdenheten

Verksamhetsområdet onkologi har som uppdrag att bedriva specialiserad vård och behandling inom onkologi till patienter med diagnostiserad cancer i Region Gävleborg, med ett upptagningsområde på ca 286 000 invånare. Inom kliniken finns en mottagning, en enhet för kliniska prövningar, dagsjukvård, strålbehandling, PICC-line mottagning, vårdavdelning och en länsövergripande palliativ vårdenhet. Verksamhetsområdet har totalt 130 medarbetare.

Vi söker nu en Vårdenhetschef till våra palliativa team. Teamen är multiprofessionella och består av läkare, sjuksköterskor, kurator samt präst och fungerar som extra resurs till patienter med cancersjukdomar och ALS som är i behov av vård i livets slutskede. Även patienter med andra diagnoser som har ett specialiserat palliativt vårdbehov kan bli aktuella för inskrivning i våra palliativa team.

Vi arbetar för att uppnå bästa möjliga livskvalité för patienten med målsättning att minsk obehag och lidande, lindra symtom, ge känslomässigt och socialt stöd till både patienter och närstående. Vi samordnar olika vårdinsatser och samarbetar med sjukhusets övriga kliniker samt med kommuner och primärvård.

Den Palliativa enheten består av ca 20 stycken direktrapporterande medarbetare med hög kompetens i yrkesroller som läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. De palliativa teamen finns lokaliserade på sjukhusen i Gävle, Hudiksvall, Söderhamn, och Bollnäs och har hela länet som upptagningsområde.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya vårdenhetschef som vill vara med och utvecklas i vår länsövergripande Palliativa enhet?

Som vårdenhetschef ingår du tillsammans med övriga vårdenhetschefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du har ett ansvar för helheten inom verksamhetsområdet samt för divisionen.
I rollen som vårdenhetschef ingår bland annat att ha ledningsansvar för enhetens personal, ekonomi och arbetsmiljö, produktion, patientsäkerhet och verksamhetsutveckling. Du kommer samverka med andra chefer, samt interna och externa aktörer vilket utgör en stor del av uppdraget som vårdenhetschef. Du har vidare ett utpekat arbetsgivaransvar inom de områden som regleras av lagar och förordningar.

Vårdenhetschef är direkt underställd verksamhetschefen.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att
• ansvara för att styra verksamheten inom givna ekonomiska ramar
• ansvara för bemanning, produktion, kvalité, schema, arbetsmiljö och kompetensutveckling
• ha ett helhetsansvar, vilket innebär ett nära samarbete med verksamhetens övriga
vårdenhetschefer och verksamhetschefer

Hos oss får du
• givna ramar med stora möjligheter att vara med och utveckla vården och verksamheten
• ett stimulerande och omväxlande arbete med ett nära samarbete med arbetskamrater på enheten och i ledningsgruppen
• ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en kommunikativ person och som med hjälp av din starka pedagogiska förmåga kan frammana en god atmosfär inom gruppen. Vilket också innebär att du kan skapa entusiasm och uppmuntra dina medarbetare att bidra till det goda samarbetet inom verksamheten. Du är en trygg och målinriktad ledare som eftersträvar tydlighet, även i situationer med begränsad information fattar du med säkerhet lämpliga beslut. Du är flexibel och har ett fokus på att uppnå resultat och målsättningar.

I rollen som vårdenhetschef har du
• genomförd gymnasialutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant område
• tidigare erfarenhet av chefskap
• B-körkort.

Vi ser de som starkt meriterande om du har erfarenhet inom onkologi och/eller palliativ vård. Det är även meriterande om du har högskole- och/eller ledarutbildning. Vi ser gärna att du även arbetat inom offentlig sektor i tidigare yrken.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!