<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsmiljöingenjör till Företagshälsa Region Gävleborg

Hudiksvalls-, Bollnäs-, Gävle-, Ockelbo-, Sandviken-, Söderhamn-, Hofors-, och Ovanåkers kommuner har tillsammans med Region Gävleborg bildat en gemensam Företagshälsa. Vi servar därigenom drygt 30 000 anställda i länet. Organisatoriskt finns vi i Region Gävleborg.

Vi är idag 38 medarbetare med placeringar i Bollnäs, Hudiksvall, Sandviken och Gävle. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.regiongavleborg.se/foretagshalsan-gavleborg/

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljöingenjör ska du vara en oberoende expertresurs, du ska utreda och ge råd, men även kunna ta egna initiativ och föreslå lösningar för att förbättra den tekniska arbetsmiljön hos våra kunder. Du kommer att delta i sammanhang där du har många externa kontakter och där du ska kunna se och förstå deras förutsättningar för att bidra till våra kunders arbetsmiljöer. Ibland medverkar du från idé till färdiga lösningar av mindre eller större projekt där den färdiga framtida och säkra arbetsmiljön ska tas hänsyn till. Det är viktigt att förstå, ta lärdom av andra verksamheters förutsättningar och arbetssätt. Det är ett brett område, innehåller många olika och ibland komplexa frågor. Du behöver kunna förklara, motivera både sakligt och trovärdigt.

Vi som arbetar på Företagshälsa Region Gävleborg fungerar också om arbetsmiljökonsulter. I dina arbetsuppgifter ingår att på ett konsultativt sätt ge stöd till anställda och chefer, enskilt eller i grupp. Viktiga ingredienser är helhetssyn på arbete och arbetsmiljö. Du bistår i det systematiska arbetsmiljöarbetet till våra kunder och ingår i ett multiprofessionellt team. Det främjande och förebyggande arbetet innehåller utbildning, information och rådgivning till både anställda och chefer.

I arbetsuppgifterna ingår också att bistå i förändring och utformning av olika arbetsmiljöer och arbetsplatser. I företagshälsans arbete ingår även arbetslivsinriktat rehabiliterings- och arbetsanpassningsarbete samt deltagande och genomförande av arbetsförmågebedömningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör med bakgrund i naturvetenskapliga och/eller tekniska studier. Du har ett stort tekniskt intresse och lätt för praktisk förståelse. Meriterande är goda kunskaper om fastigheter och dess system vad gäller energi, el, VVS och ventilation samt hur dessa funktioner påverkar och hänger ihop. Du har erfarenhet av att arbeta konsultativt samt har ett intresse att arbeta övergripande som arbetsmiljökonsult förutom dina arbetsuppgifter som arbetsmiljöingenjör. Du bör ha lätt för att kommunicera då en stor del av arbetet handlar om att stödja chefer att på ett framgångsrikt sätt arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet samt att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen. Du tycker om att jobba med både individer och med grupper. Du har kunskap om den offentliga sektorn och dess specifika förhållanden.

Meriterande är erfarenhet av att arbeta inom företagshälsovård. Du bör ha goda kunskaper om Arbetsmiljölagen, det systematiska arbetsmiljöarbetet och gällande föreskrifter.

Vi vill att du är en person som är flexibel och intresserad av att skapa möjligheter och utveckling tillsammans med andra. En förutsättning för teamarbete är samarbetsförmåga, ödmjukhet och engagemang.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.