<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Företagssköterska till Företagshälsa Region Gävleborg

Hudiksvalls-, Bollnäs-, Gävle-, Ockelbo-, Sandviken-, Söderhamn-, Hofors-, och Ovanåkers kommuner har tillsammans med Region Gävleborg bildat en gemensam Företagshälsa. Vi servar därigenom drygt 30 000 anställda i länet. Organisatoriskt finns vi i Region Gävleborg.

Vi är idag 38 medarbetare med placeringar i Bollnäs, Hudiksvall, Sandviken och Gävle. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.regiongavleborg.se/foretagshalsan-gavleborg/

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som företagssköterska ingår exempelvis provtagning, vaccinationer och lagstadgade medicinska kontroller. Som medarbetare på Företagshälsa Region Gävleborg fungerar du förutom din yrkesspecifika roll också som arbetsmiljökonsult där du bistår våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet och ingår i ett multiprofessionellt team. Det förebyggande arbetet innehåller utbildning, information och rådgivning till både anställda och chefer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat arbetslivsinriktat rehabiliterings- och arbetsanpassningsarbete, deltagande och genomförande av arbetsförmågeutredningar, bistå i förändring och utformning av olika arbetsmiljöer och arbetsplatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är företagssköterskeutbildning, erfarenhet av att arbeta konsultativt samt om du tidigare arbetat inom företagshälsovård. Bakgrund som distriktssköterska ses också som meriterande. Det är viktigt att du har ett intresse av att arbeta övergripande som arbetsmiljökonsult förutom dina arbetsuppgifter som företagssköterska.

Vi vill att du är en person som är flexibel och intresserad av att skapa möjligheter och utveckling tillsammans med andra. En förutsättning för teamarbete är samarbetsförmåga, ödmjukhet och engagemang. Du tycker om att jobba med individer och grupper samt har kunskap om den offentliga sektorn och dess specifika förhållanden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.