<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Beroendevården i Hälsingland

Beroendevården i Hälsingland består av fem mottagningar; LARO Söderhamn samt Beroendecentrum i Bollnäs, Söderhamn, Ljusdal och Hudiksvall. Samtliga beroendecentra bedrivs i samverkan och sitter samlokaliserade med behandlingspersonal från kommunerna. Medarbetarna som är 13 till antalet är spridda i länet och består av yrkeskategorierna sjuksköterskor, läkare, kurator och skötare. Beroendevården inom Region Gävleborg bedriver sitt arbete som en helhet och mottagningarna har ett nära samarbete med mottagningarna i Gästrikland.

Hos oss arbetar vi med modern och kunskapsbaserad beroendevård nära patienten i linje med nationella riktlinjer och med tydligt patientfokus. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är en viktig förutsättning för bra beroendevård.

Vi söker nu dig som är intresserad av att bidra med ditt engagemang och din erfarenhet, för att tillsammans fortsätta driva och utveckla Beroendevården i Gävleborg framåt!

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du helhetsansvar för enheten och dess verksamhet, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Som vårdenhetschef ingår du i Beroendevårdens ledningsgrupp och är direkt underställd områdeschef för beroendevården. Arbetet innebär bland annat att du utöver ansvaret för din egen enhet också har ett ansvar för, och är delaktig i, utvecklingen av beroendevården i hela länet. Stor vikt läggs på arbetet med att hålla ihop processer tillsammans med vårdenhetschefen i Gästrikland som också är din närmsta kollega.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du att
• ansvara för att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i linje med rådande kunskapsläge
• tillsammans med medarbetarna arbeta målinriktat och systematiskt för att säkerställa en god patientsäkerhet
• driva enhetens utvecklingsarbeten framåt och bidra till en arbetsplats med hög kompetens och god arbetsmiljö.

Hos oss får du
• ett givande och meningsfullt arbete tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor
• bedriva och utveckla en modern och kunskapsbaserad beroendevård
• goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmågan att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till kontinuerlig omprövning, förnyelse och utveckling av verksamheten. Uppdraget kräver att du är van vid att vara drivande i förändringsarbete samt har förmågan att analysera problem och presentera lösningsstrategier. Du skapar en arbetsmiljö som bygger på samarbete och delaktighet i verksamheten och utvecklar samt tar tillvara på medarbetarnas kompetens. Det är av vikt att du är kommunikativ och tydlig med god social förmåga att bemöta vårdgivare/samhällsinstanser och naturligtvis även patienter samt deras närstående.

I rollen som vårdenhetschef har du
• vad arbetsgivaren bedömer som relevant högskolekompetens
• stort intresse av arbete med utveckling av beroendevård
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• giltigt B-körkort.

Erfarenhet från ledarskap inom hälso- och sjukvård eller annan liknande verksamhet samt arbete inom beroendevård ses som meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning inom områdena chef- och ledarskap respektive utvecklings- och implementeringsarbete.