<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska till BVC Gävle Strand Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vill du jobba med att hjälpa alla patienter att bli friskare, i team där flera kompetenser arbetar tillsammans? Vill du ha en viktig roll i samhället och variation i ditt jobb? Då ska du komma till oss i den offentligt drivna primärvården i Region Gävleborg. Vi är en stor aktör i länet med våra 28 hälsocentraler – alltid nära och tryggt för befolkningen.

I ett av Gävles senaste bostadsområden i inre hamnen där Gavleån möter havet, ligger Gävle Strand Din hälsocentral. Hälsocentralen ligger i nära anslutning till buss och tågstation för bra pendlingsmöjligheter. Vi är en arbetsplats med ca 22 st medarbetare och 5600 listade patienter. Vi har i höst flyttat in i våra nya fina anpassade lokaler i Tullhuset som vi också delar med verksamheter från slutenvården.

Primärvården i Region Gävleborg är för närvarande med i ett flertal utvecklingsprojekt där Gävle Strand Din hälsocentral är delaktiga tillsammans med övriga hälsocentraler. Detta som ett led i utredningen God och nära vård.

Är du nyfiken på Gävleborg? Att bo här innebär korta avstånd till storstäder i Sverige och i världen i och med närheten till Arlanda. Lägg till dessutom ett av Gävles absolut finaste havsnära lägen. Här har du också bra utbud av mat, nöje och kultur och nära till naturupplevelser i fjäll, skog och skärgård året om för alla åldrar. Låter det intressant tveka inte att höra av dig så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega till Gävle Strand Din hälsocentral inför uppstart av BVC. Är du distriktssköterska med erfarenhet av BVC? Välkommen med din ansökan.

Arbetet innebär uppstart av BVC mottagning, sedvanligt mottagningsarbete av planerad men även akut karaktär, telefonrådgivning men kan även omfatta hembesök. På Gävle Strand Din hälsocentral finns även specialistsjuksköterskemottagningar för astma/KOL, diabetes samt hälsosamtal riktade till 40-åringar.

Helgtjänstgöring för VO Gävle på helger och röda dagar kan ingå i tjänsten och det innebär som mest 2-3 pass/år för att läsa av Lifecare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen till distriktssköterska. Har du tidigare erfarenhet från primärvård och BVC ser vi det som särskilt meriterande.

Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.