<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska/Specialistsjuksköterska till Barn- och ungdomsavdelningen i Hudiksvall

Barn- och ungdomssjukvården i Gävleborg är en del av regionens specialistsjukvård. BUS bedriver öppenvårdsverksamhet i Hudiksvall, Gävle och Bollnäs samt slutenvårdsavdelningar i Hudiksvall och Gävle, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård. Neonatalvården samarbetar nära kvinnosjukvården och arbetar med detaljplanering av nya gemensamma lokaler för familjecentrerad nyföddhetsvård i hela länet. Ambitionen är att bli en av landets ledande enheter i att bedriva familjecentrerad och familjeintegrerad neonatalvård.

Mottagningsverksamhet och dagsjukvård finns i Hudiksvall, Bollnäs och Gävle och är under ständig utveckling för att minska behoven av slutenvård. Just nu pågår en flytt till nya lokaler, som beräknas vara klar till årsskiftet.

Vill du ha en spännande, varierande och meningsfull arbetsplats? Ta chansen och sök dig till oss på Barn- och ungdomssjukvården i Hudiksvall!

Arbetsuppgifter

Då vi är en kombinerad neonatal- och barn/ungdomssjukvårdsavdelning kommer du att arbeta med ett brett spektrum av patienter mellan åldrarna 0-18 år. Vi samarbetar med andra vårdavdelningar som kirurg-, ortoped-, ÖNH-, infektion-, BUP, HAB och ögon för att ge våra patienter den bästa möjliga vården. Vi utvecklar även samarbetet mellan mottagning- och vårdavdelning för att bli en kombinerad patientcentrerad enhet, för akut och planerad vård med NOBAB standard som grund. Du introduceras först på en av enheterna, ped eller neo och efter introduktionen får du arbeta på den enheten under några månader, innan du introduceras på nästa enhet.

Som sjuksköterska eller specialistsjuksköterska kommer du bland annat arbeta
• familjecentrerat där all vårdplanering samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare
• med att ge vård till förtidigt födda barn, bland annat nutrition, tillmatning och amningsstöd
• med att ge patientcentrerad vård till patienter mellan 0-18 år.

Hos oss får du
• en individuellt planerad introduktion och vi har årligen återkommande internutbildningar för att skapa de bästa förutsättningarna för dig som medarbetare
• ett självständigt och varierande arbete med stora utvecklingsmöjligheter
• vara delaktig i utvecklingen av familjecentrerad omvårdnad.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Som person ser vi att du har lätt för att samarbeta med andra, du är lyhörd och bra på att kommunicera. Då arbetet kan innebära plötsliga förändringar ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig, samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar ditt arbetssätt. Du ska även ha en god empatisk förmåga vilket innebär att du kan relatera till andra och förstår deras perspektiv.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du är legitimerad specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomssjukvård. Även erfarenhet av barnsjukvård, neonatalvård och/eller familjecentrerad nyföddhetsvård samt akutmedicinsk erfarenhet är meriterande. Om du inte har någon tidigare erfarenhet har vi även möjlighet att ta emot nyutexaminerade sjuksköterskor.

Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.