<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Läkare till Söderhamn Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Söderhamn Din hälsocentral har idag ca 40 medarbetare. Hälsocentralen bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC som ingår i familjecentral, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och träningsbassäng. Vi har även dagrehab. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, blodtryck, vaccinationssjuksköterska, osteoporos, inkontinens och medicinsk fotvård.

Ledningsorganisationen består av två vårdenhetschefer samt medicinsk rådgivande läkare. Region Gävleborg satsar på hög kompetens hos sina medarbetare och möjlighet till vidareutveckling finns.

Vi arbetar för att utveckla och stärka de medicinska flödena, framför allt på patientgrupperna diabetes, astma/KOL, blodtryck och vår äldre befolkning. Arbete pågår också med att utveckla våra sköterskeledda mottagningar. Huvuddelen av vårt arbete sker på mottagningen, men vi har även läkaransvaret för SÄBO, omsorgsplatser samt hemsjukvårdspatienter.
Söderhamn Din hälsocentral har ansvaret för familjeläkarjouren men vad gäller läkarbemanningen delas den med övriga hälsocentraler i kommunen.

Att arbeta som läkare på vår hälsocentral erbjuder en stor bredd av olika arbetsuppgifter och sidouppdrag utifrån individuellt intresse. Vi är en fullvärdig hälsocentral med ca 6700 listade patienter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin och som vill vara delaktig i utvecklingen av verksamheten inom primärvården i Södra Hälsingland och Söderhamn Din hälsocentral.

Du kommer till en arbetsplats där det finns stor möjlighet att påverka och där medarbetarna är positiva, engagerade och trygga med god stämning. Du får tillfälle till goda utvecklingsmöjligheter i form av schemalagda interkollegiala diskussioner med möjlighet till stöd och kunskapsutväxling, team-möten med specialistsjuksköterskor

Har du något område du brinner lite extra för eller andra speciella önskemål kring arbetet är vi lyhörda för dessa.

Kvalifikationer

Du har svensk läkarlegitimation och är specialist i allmänmedicin. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt, svenska C1 som minimumkrav.

Du är flexibel, arbetar med stort ansvarstagande och är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra för att få tillgång till teamets kompetens. Du tycker om att dela med dig av din erfarenhet och kompetens till de som finns omkring dig. Vi ser gärna att du har handledarkompetens då det finns flera ST-läkare på hälsocentralen.

Det ställs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga, mångkulturellt kunnande och professionellt ansvar. Du är lyhörd och nyfiken på framtidens utmaningar i primärvården.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund.

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Körkort erfordras. Vid anställning skall belastningsregister från Rikspolisstyrelsen lämnas in.