<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Laboratorieingenjör till Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Laboratoriemedicin Gävleborg är Region Gävleborgs kompetensorganisation för diagnostik av patientprover. Vår målsättning är att vara den naturliga samarbetspartnern vad gäller behov av kunskap kring och diagnostik avseende Bakteriologi och virologi, Immunologi, Klinisk kemi, Transfusionsmedicin, Patologi och cytologi.

Klinisk Kemi och transfusionsmedicin finns på fem orter i Region Gävleborg; Gävle, Hudiksvall, Bollnäs, Ljusdal och Söderhamn. Alla enheter inom Laboratoriemedicin Gävleborg är ackrediterade enligt ISO 15189.

Vi söker nu en laboratorieingenjör eller motsvarande till laboratoriet för Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Gävle och hoppas du vill bli en av våra framtida kollegor!

Klinisk kemi och transfusionsmedicin tillhandahåller laboratorieservice och medicinsk kompetens. Rollen som laboratorieingenjör innebär bland annat att vara specialist och ansvarig för ett antal analysmetoder som utförs i Gävle och ibland även i övriga länet.
Vi följer ständigt utvecklingen inom området och uppdaterar kontinuerligt analyser och instrument. Under år 2021 byter vi ut stora delar av vår utrustning för att modernisera och bli ett toppmodernt laboratorium. Som ingenjör på Klinisk kemi och transfusionsmedicin kan man få en central roll i denna förändring.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar tillsammans FÖR patienten och det är därför viktigt att du kan samarbeta, har en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:
• Utveckla, utvärdera och implementera analysmetoder
• Inkörning av instrument
• Utföra laborativt arbete
• Medverka vid felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
• Uppföljning av kvalitetssäkringssystem
• Delta i förbättrings- och utvecklingsarbeten/projekt
• Delta vid upplärning och utbildning av medarbetare och studenter

Du kommer att arbeta laborativt enligt rådande rutiner, både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Dagar i labbet kommer att kombineras med dokumentationsdagar och möten, och det är därför viktigt att du trivs i en miljö där du behöver var flexibel i din planering.

Vad kan vi erbjuda dig?
Möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö där olika yrkeskategorier samarbetar för att med hög kvalitet leverera laboratoriesvar till hälso- och sjukvården.

Hos oss får du:
• Som ny medarbetare får du en genomtänkt och väl fungerande introduktion i arbetet
• Vid intresse och visad lämplighet finns det goda utvecklingsmöjligheter inom området
• Möjlighet att vara med och påverka arbetssätt och utveckling inom enheten

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en laboratorieingenjör, kemist, biomedicinare eller motsvarande som arbetsgivaren anser lämplig. Erfarenhet från ackrediterat sjukhuslaboratorium är meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person tror vi att du är en god kommunikatör som arbetar strukturerat, noggrant och analytiskt. Du har god förmåga att samarbeta i projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en förmåga att fatta egna beslut och självständigt kunna driva arbetet framåt.

Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och som kan arbeta mot långsiktiga mål men samtidigt ha en beredskap för att lösa akuta problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta som dig, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Tjänsten är en visstidsanställning i prövosyfte som efter 6 månader övergår i tillsvidareanställning efter överenskommelse mellan parterna. Region Gävleborg tillämpar individuell lönesättning.

Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.