<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Färdbeviskontrollant till X-trafik, Söderhamn

X-trafik är en avdelning i Hållbarhetsförvaltningen inom Region Gävleborg som är kollektivtrafikmyndighet i Gävleborgs län. Vi organiserar den regionala kollektivtrafiken, bedriver beställningscentral för sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst samt är även färdtjänstmyndighet för fem av länets tio kommuner. Vi brinner för vårt uppdrag som innebär att utveckla och samordna all sorts kollektivtrafik för så många människor som möjligt för en hållbar framtid.

X-trafik, med totalt 60 medarbetare, är organiserad i fem enheter som består av Beställningscentral, Kund och försäljning, Serviceresor, System samt Trafikutveckling.
Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt och ödmjukhet, öppenhet och ärlighet samt professionalism och ansvar. Vårt kontor ligger i Söderhamn.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som färdbeviskontrollant är din arbetsuppgift att utföra kontroller av färdbevis ombord på bussar och tåg. En del av arbetet som färdbeviskontrollant syftar till att du är med och skapar en trivsam stämning i kollektivtrafiken och din uppgift uppskattas högt av alla människor som löst biljett. Då denna typ av arbetsuppgifter innebär ett stort antal möten med människor är det av största vikt att du på ett föredömligt sätt kan hantera de olika typer av situationer som kan uppkomma. Du förväntas även att på ett korrekt och förtroendeingivande sätt kunna informera, hjälpa och vägleda kunder i frågor som rör resor, trafik och biljetter. En viss del administration och handläggning av ärenden ingår i tjänsten.

Uppdraget är på halvtid och tidsbegränsat till sista juni 2022. Placeringen är på enheten Kund och försäljning som ansvarar för kundservice, kommunikation, försäljning, biljettadministration och färdbeviskontroll. Arbetstiden varierar, men är i dagsläget förlagd måndag-fredag mellan kl. 06:00-18:00. Arbetet utgår ifrån Söderhamn.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen är det viktigt med en mycket god social förmåga och en utpräglad känsla för service. Du är flexibel samt har förmågan att lösa uppkomna situationer på ett trevligt sätt. Du ser möjligheter och tar ett helhetsansvar för de frågor som landar hos dig. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper - att vara kundorienterad och omtänksam samt att ha en positiv människosyn är egenskaper som vi värderar högt. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och ytterligare språk är meriterande. Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet, gärna med erfarenhet av kundservicearbete och direktkontakt med kund.
Körkort erfodras