<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Södertull Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Södertull Din hälsocentral är beläget på söder i centrala Gävle. Vårt upptagningsområde omfattar Södra delarna av centrala Gävle och sträcker sig ca 1,5 mil mot länsgränsen till Uppland. Hälsocentralen ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda. Med våra 8400 listade är vi bland de största offentligt drivna hälsocentralerna i Gävle och bemannas med runt 50 medarbetare.

För tillfället bedrivs primärvården med två olika flöden. Ett rent och ett orent. Det rena flödet består av läkarmottagning, akutteam, distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom ansvarar vi för flera vård- och omsorgsboenden samt Migrationsverkets förvar i Gävle. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, hjärtsvikt, inkontinens och hälsosamtal. Vi har även ansvaret för migrationsverkets förvar som innefattar 48 platser. Det orena flödet är placerat på luftvägsmottaningen vilket innebär att alla patienter med infektioner bokas in på luftvägsmottagningen för bedömning.

Arbetsuppgifter

Din placering kommer att vara på luftvägsmottagningen. Arbetet som sjuksköterska på luftvägsmottagningen är spännande och varierande där man arbetar både i team och självständigt. Teamarbetet innebär att man arbetar tillsammans med en eller två läkare i varje team. Det självständiga arbetet innebär att man har egna patienter och gör egna bedömningar med möjlighet att konsultera läkare. Man tar vissa prover samt Covid-prov vid behov.

Är du nytänkande och vill vara med och testa något nytt? Agerar du utifrån att kvalitet och samarbete ger arbetsglädje och att det leder till nytta för patienten? Då är du rätt person.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du är flexibel, ansvarstagande och är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.