<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Specialist i allmänmedicin till Sätra Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Sätra Din hälsocentral är en medelstor hälsocentral med cirka 40 medarbetare i ett mångkulturellt bostadsområde. Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BHV, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. På hälsocentralen finns också undersköterskor, medicinska sekreterare, dietist, apotekare och läkarassistenter. Vi arbetar strukturerat med sjukskrivningar i ett nära samarbete med vår rehabkoordinator.

Vi har ett välfungerande akutteam där läkare arbetar tillsammans med sjuksköterska.
Vid våra sköterskebaserade specialistmottagningar diabetes, astma/KOL, hypertoni, hjärtsvikt och bensår är du som läkare konsultativt stöd.

Huvuddelen av vårt arbete sker på mottagningen men vi ansvarar också för läkarinsatser i hemsjukvård, särskilt boende och barnhälsovård på Familjecentralen som finns på Sätra.
Vi har tre fast anställda specialister i allmänmedicin, en specialist i allmänmedicin med hyrläkarkontrakt samt tre ST-läkare. Dessutom har vi läkarassistenter och AT-läkare periodvis.

Vi lägger stor vikt vid utveckling och utbildning på arbetsplatsen. Vi har både yrkesvisa och tvärprofessionella träffar schemalagt. Hälsocentralen utmärks av ett gott samarbete mellan alla yrkesgrupper, ett stort engagemang att utveckla verksamheten samt en god och välkomnande stämning.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av en tjänst hos oss och vill vara med och utveckla primärvården tillsammans med oss? Vi ser dig och dina idéer som en tillgång och du kan påverka och vara delaktig i det du har särskilt intresse för. Här får du en viktig roll i teamet med möjlighet att utvecklas. Du kommer att möta patienter i alla åldrar med en stor variation av diagnoser.

Arbetet är strukturerat så att du som specialist kan dela med dig av din kunskap till utbildningsläkare på olika nivåer, allt från läkarassistenter, AT-läkare till ST-läkare.

Hälsocentralen ansvarar för läkarinsatser på ett vård- och omsorgsboende (VÅBO) med 120 platser, hemsjukvård, gruppboenden samt BHV som ingår i konceptet Familjecentral.
Hos oss får du tillfälle till goda utvecklingsmöjligheter. Varje vecka finns det tid avsatt för kollegial diskussion av patientfall och andra yrkesspecifika frågor samt internt utbildningstillfällen med andra professioner.

Kvalifikationer

Du är specialist i allmänmedicin och har svensk läkarlegitimation.

Du ska ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Du är flexibel, ansvarstagande, lösningsfokuserad och har en god samarbetsförmåga med samtliga professioner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.