<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Centraloperation i Hudiksvall

Verksamhetsområde Anestesi bedriver högkvalitativ anestesi-, operations-, intensiv- och uppvakningsvård, smärtcentrum, samt sterilcentral (An-Op-IVA). Med verksamheter i både Gävle och Hudiksvall ger vi service till samtliga opererande verksamheter inom Region Gävleborg och genomför såväl planerade som akuta åtgärder av personal specialiserad inom An-Op-IVA. Inom verksamhetsområdet arbetar totalt 450 medarbetare, verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, driftansvarig samt 14 vårdenhetschefer i linjefunktion. Vi är stolta över vår verksamhet och arbetar systematiskt med fokus på kvalitet och patientsäkerhet. Vi är ett välfungerande, ISO-certifierat, verksamhetsområde med gott samarbete över länet.

Centraloperation Hudiksvall erbjuder operations- och anestesivård till sjukhusets opererande verksamheter, där även dagkirurgisk verksamhet ingår. I Hudiksvall utförs totalt ca 5 500 operationer per år. Därtill bedriver avdelningen uppvakningsvård och sterilcentral. Här arbetar ett 90-tal medarbetare med kompetenser som operationssjuksköterska, anestesisjuksköterska, intensivvårdssjuksköterska, allmän sjuksköterska, steriltekniker, undersköterska och chefssekreterare. Vi är just nu inne i en väldigt spännande fas då vi utvecklar vår verksamhet ytterligare genom en ombyggnation av Centraloperations lokaler.

Till Centraloperation Hudiksvall med 90 medarbetare söker vi nu en vårdenhetschef som i delat ledarskap med två andra vårdenhetschefer samverkar för att aktivt utveckla verksamheten tillsammans med våra medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som vårdenhetschef kommer du att arbeta för att produktion och arbetsmiljö säkerställs internt samt i samverkan med övriga externa verksamhetsområden. Du har visioner för framtiden och är mål- och är resultatinriktad. Du har vidare ett utpekat arbetsgivaransvar inom de områden som regleras av lagar och förordningar. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer deltar du i samverkansmöten (vårdenhetschefsmöten) där du har ett ansvar för helheten inom verksamhetsområde anestesi. Du medverkar även lokalt i driftledningen och operationsrådet.

Rollen som vårdenhetschef är förenat med ett operativt ledarskap och du är direkt underställd biträdande verksamhetschefen.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att ansvara för
• att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens
• att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet genom ett synligt och närvarande ledarskap
• den ekonomiska styrningen och enhetens arbetsmiljö
• att forma framtidens arbetssätt i nya operationslokaler

Hos oss får du:
• arbeta i en trivsam patientfokuserad miljö
• ett stimulerande och omväxlande arbete där du har ett nära samarbete med kollegor samt medarbetare, både på enheten och i ledningsgruppen
• ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare i delat ledarskap.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs och vill arbeta i ett delat ledarskap, gillar utmaningar och vill jobba för framtiden. Du är öppen, tydlig och organiserad i ditt ledarskap med god förståelse för de olika yrkesprofessionerna. Du har förmåga att tillvarata allas kompetens så att både medarbetarna och verksamheten utvecklas. Att motivera och leda medarbetare mot gemensamma mål samt att leda en organisation i ständig förändring och utveckling ser du som utmanande och inspirerande.

Du har förmågan att även i oklara lägen enkelt prioritera vikten i olika uppgifter och du följer upp angivna mål med transparens och tydlighet. När du stöter på motgångar i ditt arbete visar du på en stark förmåga att komma igen då du har en fallenhet för att anpassa dig till nya situationer och arbetssätt.

I rollen som Vårdenhetschef har du
• utbildning inom hälso- och sjukvård på minst gymnasienivå
• giltigt B-körkort.

Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet av ledarskap samt om du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Har du kännedom om Anestesin/Operations uppdrag och/eller själv har arbetat inom området så är även det meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!