<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till Södra Hälsinglands psykiatriska mottagning

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Södra Hälsinglands psykiatriska mottagning innefattar två mottagningar; Bollnäs och Söderhamn. Tjänsten är fördelad cirka 50 % på vardera mottagning. I Bollnäs arbetar ca 30 medarbetare och i Söderhamn 20. Andra yrkeskategorier på mottagningarna är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer, rehab koordinatorer och medicinska sekreterare. Arbetet är teambaserat och sker i samarbete med övriga yrkeskategorier inom mottagningen samt i samverkan med andra offentliga verksamheter.

Arbetsuppgifter

Arbetsterapeuten genomför utredningar av olika funktioner, aktiviteter och förmåga till delaktighet i vardagen. Målgruppen är i huvudsak patienter med långvarig/komplex problematik och uttalade funktionsnedsättningar. I arbetet används reliabla och valida instrument anpassade för verksamheten.

Förekommande arbetsuppgifter kan vara:

- Bedömning av aktivitetsförmåga
- Strukturstödjande behandling
- Samverkan med primärvård vid behov
- Bedömning och utprovning av hjälpmedel
- Kognitiv träning

Hos oss får du ett lärorikt, spännande och roligt arbete. Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en verksamhet med kompetenta medarbetare som värnar om god sammanhållning.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut och har ett stort intresse för att utveckla arbetsterapeutiska insatser inom den specialiserade psykiatrin.

Du har lätt för att möta människor och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier.

Du är självständig och tydlig i din profession samt drivande, ambitiös och målinriktad.

Erfarenhet av att arbeta inom psykiatrins olika delar samt PRPP och/eller AMPS-utbildning är meriterande. Verksamheten ska genomsyras av ett gott bemötande, hög tillgänglighet och goda resultat. Psykiatriska mottagningen ansvarar för att i den öppna psykiatriska vården bedriva insatser som främjar hälsa och ger ökad livskvalitet. Behandlingsmetoderna skall vara evidensbaserade och utbudet skall vara mångsidigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.