<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Skötare med terapiutbildning till Länsenheten för ätstörningar i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vuxenteamet på Länsenheten för ätstörningar är ett team inom vuxenpsykiatrin som arbetar med personer 18 år eller äldre som lider av ätstörningar i hela länet. Teamet huserar i centrala Gävle med närhet till buss- och tågstation och delar lokalen med barn- och ungdomsteamet. Majoriteten av teamet har gedigen och lång erfarenhet av behandling av ätstörningar och denna tjänst är en möjlighet att få bli riktigt duktig inom området. Teamet är multiprofessionellt och inkluderar skötare, sjuksköterska, socionom, psykolog, psykoterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, dietist och specialistläkare.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att utföra samtalsbehandlingar för personer som lider av ätstörningar, oftast utifrån KBT-E och KBT. Dessutom inkluderar det enklare omvårdnadsinsatser såsom att ta blodtryck och somatisk status på patienterna. Det terapeutiska arbetet kan även inkludera gruppbehandling och utbildning.

Eftersom man behandlar personer över hela länet kan visst resande i tjänsten ske. Vi arbetar även med att ha större användande av videosamtal för att bättre kunna möta upp behovet hos våra patienter.

Vuxenteamet har nyligen blivit en del av Vuxenpsykiatrin och är därför en liten del av en stor mottagning med flertalet kompetenser och stödfunktioner till hjälp.

Är du ambitiös och besitter förmåga att entusiasmera finns på sikt olika möjligheter till vidareutbildning.

Denna tjänst utlyses i och med en kommande pensionsavgång, vilket innebär att du nu har chansen till en lång introduktion och får chans att lära dig arbetet av en mycket erfaren kollega som är kunnig och uppskattad på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har skötarutbildning samt grundutbildning i terapi, gärna KBT.

Du har även ett intresse för att arbeta terapeutiskt med ätstörningar och det är meriterande ifall du har erfarenhet av patientgruppen. Arbetet förutsätter att du har ett gott etiskt förhållningssätt, kan arbeta självständigt och har god kommunikativ förmåga, såväl i relation till kollegor som patienter.

Du har även god samarbetsförmåga och stort intresse av att möta våra patienter på ett konstruktivt och samtidigt respektfullt sätt. Självklart vill du fortsätta att kontinuerligt utvecklas kunskapsmässigt och vi värdesätter att du vill vara med och bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.

Vi lägger stort värde vid dina personliga egenskaper.