<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska/sjuksköterska till Sätra Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Sätra Din hälsocentral har idag cirka 40 medarbetare och bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök i ett mångkulturellt område. Vi har specialistmottagningar för bensår, astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, hypertoni, hjärtsvikt, samt osteoporos. Vi har ett akutteam där läkare och sköterska arbetar nära tillsammans. Alla medarbetare har ett stort engagemang och deltar i utveckling av verksamheten i alla dess delar. Vi gör ett förbättringsarbete omkring omhändertagandet av patienter med Psykisk ohälsa. Vi har en bra struktur på arbetet med sjukskrivningar och en rehabkoordinator till vår hjälp. Ett bra samarbete mellan alla yrkeskategorier, goda möjligheter till kompetensutveckling genom tvärprofessionella interna utbildningar. Du som ny kollega kommer att få ett gott omhändertagande och en bra introduktion. God stämning och arbetsglädje utmärker arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Arbetet som distriktsköterska/sjuksköterska på hälsocentralen är varierande med planerade mottagningsbesök, akutbesök, telefonrådgivning och hembesök. Är du nytänkande och vill vara med och utforma nya arbetssätt där allas kompetenser och roller tas tillvara? Agerar du utifrån att kvalitet och samarbete ger arbetsglädje och att det leder till nytta för patienten? Då är du rätt person!

Vi har ett akutteam där läkare och sköterska arbetar nära tillsammans.
I uppdraget ingår också att delta i vårdplaneringar/SIP i hemmet och planera för patientens vård efter sjukhusvistelse. Vi är ett bra arbetslag med distriktssköterskor/sjuksköterskor och nu skall en av våra sköterskor gå i pension efter 33 år på hälsocentralen så vi behöver en kollega men även ytterligare förstärkning.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska alternativt legitimerad sjuksköterska med förskrivningsrätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom primärvården. Det är också meriterande att ha arbetat inom kommunens hemsjukvård.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är en positiv och kreativ person. Du bör ha erfarenhet av att ta ansvar och arbeta självständigt, har ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och tycker om att engagera dig. Du behöver ha ett genuint intresse för människor och patienten i fokus.

God datorvanan och körkort erfordras.