<< Tillbaka till listan över lediga jobb

ST-läkare till Rehabiliteringsmedicin i Sandviken

Rehabiliteringsmedicin på Sandvikens sjukhus tar emot patienter från hela Gävleborgs län vilket innefattar cirka 300 000 invånare. Verksamheten är inriktad mot patienter med skador och sjukdomar i nervsystemet - framförallt hjärnskador som stroke och traumatiska skador, ryggmärgsskador och patienter med långvarig smärtproblematik i rörelseapparaten. Kliniken består av en slutenvårdsenhet med 16 vårdplatser, en öppenvårdsenhet där det ingår ett smärtrehabteam ett hjärnrehabteam och ett ryggmärgsskadeteam. Totalt är vi 75 anställda.

Arbetsuppgifter

Rehabiliteringsmedicin är en medicinsk specialitet där du får möjlighet att praktisera ett holistiskt medicinskt tänkande. Inom rehabiliteringsmedicin arbetar vi enligt en beteendemedicinsk modell för analys och behandling. De yrkeskompetenser du arbetar tillsammans med som ST läkare är arbetsterapeut, fysioterapeut, idrottsledare, kurator, logoped, psykolog, rehabinstruktör, sjuksköterska, undersköterska samt rehabkoordinator.

Som ST-läkare hos oss kommer du att
• ha ansvar utifrån medicinska aspekter i rehabprocessen
• lära dig att leda ett team och även leda, samordna och genomföra kvalificerade
rehabiliteringsinsatser tillsammans med teamet
• ingå i en läkargrupp inom kliniken som idag består av 4 specialister
• i det vardagliga arbetet medverka aktivt i klinikens utvecklingsarbete.

Det finns möjlighet att uppnå målbeskrivningen för specialiteten Rehabmedicin genom tjänstgöring i Sandviken, Gävle och Uppsala. Med utgångspunkt från gällande målbeskrivning, lägger du tillsammans med handledare och studierektor upp en individuell utbildningsplan. Det finns goda möjligheter att anpassa din ST-tjänst efter din intresseprofil.

För mer information om rehabiliteringsmedicin som specialitet- se sfrm.se

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi värdesätter att du som person har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att du ser möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, arbetar väl med andra och kommunicerar med dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser gärna att du har intresse av att delta i verksamhetens utvecklingsarbeten samt bidrar med nya idéer och angreppssätt.

Som ST-läkare hos oss ska du
• vara legitimerad läkare med intresse för rehabilitering
• ha goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande. Körkort erfordras.