<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Undersköterska till Kirurgavdelningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Verksamhetsområde Kirurgi är en länsövergripande klinik med mottagning och avdelningar i både Gävle och Hudiksvall. På kliniken finns specialister inom urologi, kärl, plastik, övre- och nedre gastro, bröst- och endokrinkirurgi. Samtliga avdelningar arbetar i vårdpar i enlighet med PNV (patient närmre vård). Arbetsmodellen innebär att personalen får mer tid för och tillsammans med patienterna.

Du får själv som anställd vara med att påverka dina arbetstider via individuella scheman i Time Care efter din introduktion. Vi har en dygnet runt verksamhet vilket innebär att du som undersköterska hos oss arbetar dag, kväll och helg. Två helger på 5 veckor. Nattjänstgöring efter överenskommelse.

Att arbeta hos oss på kirurgkliniken ger dig en bra grund inom undersköterskeyrket samt möjlighet att utvecklas inom området kirurgi. På våra kirurgiska avdelningar är vi väldigt måna om att ha erfarna undersköterskor för att ge våra patienter bästa möjliga vård.

Vi söker nu en undersköterska till vård team på kirurgavdelning 111A i Gävle.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

- Du ska självständigt kunna arbeta med att tillgodose patientens individuella omvårdnadsbehov
- I dialog med patient/närstående ge stöd för optimal delaktighet och eftersträva en personcentrerad vård
- Ge stöd vid personlig hygien
- Ge stöd i måltidssituation (kost och vätska)
- Se till att patienten får behövlig aktivitet
- Identifiera risker kopplat till trycksår, fall och undernäring
- Kontrollera vitala parametrar
- Observera problem och förändringar i patientens tillstånd
- Genomföra och utvärdera insatser för god omvårdnad
- Rapportera observationer till ansvarig sjuksköterska
- Arbeta utifrån hygieniska principer och rutiner

Du kommer efter introduktion och handledning kunna utföra specifik omvårdnad som förekommer inom kirurgisk omvårdnad.
Du har förmåga att samarbeta med andra yrkesgrupper, medverka i introduktion och handledning.
Du har förmågan att ta ansvar för avdelningens funktion och utveckling.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från yrket. Meriterande är om du har erfarenhet av kirurgisk vård.

Uppdraget som undersköterska hos oss ställer höga krav på självständighet och att du känner dig trygg i din yrkesroll. Vidare behöver du vara kommunikativ och trivas med att arbeta i ett högt tempo. Din viktigaste tillgång är din omvårdnadskompetens men också ditt engagemang för verksamhetens patienter och att arbeta framåt i en positiv anda. Kunskaper i våra journalsystem Melior och Elvis är meriterande. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i Svenska erfordras.

Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.