<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykoterapeut till Psykiatriska mottagningen Hudiksvall

Psykiatriska mottagningen ansvarar för att i den öppna psykiatriska vården bedriva insatser som främjar hälsa och ger ökad livskvalitet. Behandlingsmetoderna skall vara evidensbaserade och utbudet skall vara mångsidigt. Verksamheten skall präglas av gott bemötande, hög tillgänglighet och goda resultat.
Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeut, rehab koordinator och medicinska sekreterare.

Arbetet sker i samarbete med övriga yrkeskategorier inom mottagningen samt i samverkan med andra offentliga verksamheter.

Psykiatriska mottagningsverksamheten i norra Hälsingland har en gemensam mottagning i Hudiksvall. I Bergsjö och Ljusdal finns filialverksamhet som tillhandahåller specialistpsykiatriska insatser till patienter med långvarig och låg funktionsnivå, så som exempelvis psykosproblematik.

På mottagningen finns legitimerade psykologer samt PTP-psykologer. Dessutom finns ett flertal medarbetare som har steg 1 och steg 2 utbildning inom KBT/PDT samt ett DBT-team. Således finns en god möjlighet till både kollegialt och terapeutiskt utbyte.

Vi söker nu en psykoterapeut till ett av våra allmänpsykiatriska behandlingsteam.

Alla medarbetare på mottagningen erbjuds handledning utifrån behov och kompetensområde samt goda möjligheter till kompetensutveckling i enlighet med enhetens uppdrag samt kompetensutvecklingsplan.

Du förväntas delta i mottagningens utvecklingsarbeten.

Arbetsuppgifter

Psykoterapeutens uppgift i den vuxenpsykiatriska öppenvården är att erbjuda psykoterapeutisk behandling, individuellt eller i grupp. Du kommer att ingå i ett tvärprofessionellt behandlingsteam.

Kvalifikationer

Du har en grundutbildning inom hälso- och sjukvård och du blir anställd i din grundprofession. Vi ser gärna att du är legitimerad psykoterapeut, men uppmuntrar också dig med grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Körkort erfodras