<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog/PTP-psykolog till digital psykiatri, psykiatriska mottagningen i Gävle

Vill du arbeta i en kunskapsintensiv miljö där du är med och formar framtidens digitala psykiatri? Då ska du fortsätta läsa här!

Digital psykiatri är ett länsövergripande vuxenpsykiatriskt team med sitt säte i Gävle. Verksamheten vilar på tre ben: utredning, behandling och verksamhetsutveckling. Som psykolog i teamet innebär detta en varierande och stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till anpassning utifrån dina specifika intresseområden.

Digital psykiatri grundades för att skapa en hållbar och långsiktig kompetensförsörjning av psykologer inom vuxenpsykiatri i Region Gävleborg. Vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa tillgänglighet till strukturerad psykiatrisk diagnostik och evidensbaserade KBT-behandlingar för den specialiserade psykiatrins målgrupp. Genom att utveckla och implementera digitala lösningar verkar Digital psykiatri för en mer jämlik vård. Vår vision är att vården ska finnas tillgänglig så nära patientens hemmiljö som möjligt, på samma villkor oavsett om patienten bor i glesbygd eller tätort.

Teamet består just nu av 5 psykologer samt en medicinsk sekreterare och projektleds av en legitimerad psykolog med erfarenhet av strukturerad diagnostik och KBT-behandlingar. I och med det länsövergripande uppdraget sker det patientnära arbetet i multidisciplinära team med goda möjligheter till samarbete och samverkan.

Arbetsuppgifter

Som psykolog hos oss kommer du arbeta riktat mot en av länets vuxenpsykiatriska mottagningar med strukturerade diagnostiska utredningar och KBT- behandlingar. Arbetet sker både via videolänk och med fysiska besök. Du kommer använda digitalt stöd i form av digitala behandlingsprogram och skattningsskalor i redan etablerade plattformar.

Verksamhetsutveckling kommer vara en del av din tjänst. Här kommer du få möjlighet att vidareutveckla det digitala stödet, skapa nya former för teamsamverkan samt testa, utvärdera och implementera nya teknikstödda interventioner. Du kommer beredas möjlighet till omvärldsbevakning på området digital psykiatri utifrån den utveckling som sker fortlöpande inom flera områden med aktiva forskningsgrupper i Sverige och internationellt.

Vuxenpsykiatrin Gävleborg har under flera år arbetat med att ta fram och implementera vårdprogram och rutiner. Vi har en välutvecklad organisation för förbättrings- och utvecklingsarbete med anställda vårdutvecklare. Kontinuerligt utvecklingsarbete är en naturlig del i vår organisation.

Kvalifikationer

Du har psykologlegitimation eller gör din PTP-tjänstgöring hos oss. Du behöver ha en grundläggande psykoterapeutisk utbildning i KBT.

Vi söker dig som tycker om att ta egna initiativ, arbetar strukturerat och som trivs med att driva kontinuerliga utvecklings- och förändringsarbeten. Du behöver ha en vilja och ett intresse för att använda digitalt stöd i arbetet samt ett engagemang för att vara med och vidareutveckla en växande verksamhet. Arbetet förutsätter att du har ett gott etiskt förhållningssätt, kan arbeta självständigt och har god kommunikativ förmåga, såväl i relation till kollegor som patienter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att göra neuropsykiatriska utredningar med kunskaper om utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och olika utredningsinstrument såsom MINI, SCID, DIVA, IDA och WAIS.

Vi lägger stort värde vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Körkort erfordras.