<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Enhetschef till IT-förvaltningen, Region Gävleborg

På Region Gävleborgs IT-förvaltning arbetar vi tillsammans och nära användare/beställare med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Det innebär ett arbete med mätbara mål, produktionsstyrning och processhantering. Våra leveranser innebär utveckling, drift, förvaltning och support av alla IT-tjänster till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

Vi tycker att det är viktigt att våra kollegor har en god arbetsmiljö, just därför sätter vi stort fokus på ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter. Inom förvaltningen har vi ca 130 medarbetare vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som chef hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare. Vi arbetar för att till exempel patientens vårdkedja ska flyta så smidigt som möjligt eller att resenären på lokalbussen ska få en trevlig resa.

Arbetsuppgifter

Region Gävleborg vill nu göra det möjligt för vår nya enhetschef att få ta del av IT's spännande utvecklingsresa. I tjänsten som enhetschef ges du chansen att göra skillnad på riktigt för IT-användarna inom Region Gävleborg, och för dig att utvecklas i en dynamisk och mångfacetterad miljö tillsammans med nyfunna kollegor.

I rollen som enhetschef erbjuder vi dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du ansvarar för att leveranserna uppfyller vårt uppdrag. Du rapporterar till avdelningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp samt arbetar nära övriga chefer inom förvaltningen. Du blir en central person i arbetet som innehåller många olika delar, vilket ställer krav på ditt ledarskap i ett helhetsperspektiv. Du agerar 1:a linjens chef och ansvarar för att leda, coacha och motivera dina medarbetare.

Som enhetschef krävs det att du har goda kundkontakter och samarbete med interna och externa aktörer. Vi sätter stort värde på ditt intresse och engagemang för verksamhetsutveckling samt bidrag till förbättringsarbeten tillsammans med övriga chefer i det gemensamma uppdraget för IT- förvaltningen. Du kommer vara chef för en enhet på ca 30 medarbetare.

Eftersom verksamheten är en länsövergripande organisation ingår resor i uppdraget. Verksamheten har dessutom ett dygnet runt uppdrag så viss beredskap kan krävas utanför ordinarie kontorstid.

Som enhetschef hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• leveransansvar
• att leda och fördela arbetet
• budget ansvar
• kompetensförsörjning.

Hos oss får du
• eget produktområde med leveransansvar
• ingå i IT-förvaltningens ledningsgrupp
• goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare
• arbeta tillsammans med duktiga specialister.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en person som är kommunikativ och på ett enkelt och effektivt sett kan etablera positiva arbetsrelationer. Du är en person som även under motgångar där du stöter på eventuella hinder hittar ett eget driv för att uppnå utsatta målen. Din ledarstil är motivationsskapande då du har en förmåga att skapa entusiasm och uppmuntrar dina medarbetare.

I rollen som enhetschef krävs det att du har
• högskoleexamen
• erfarenhet inom chef och ledarskap

Har du en högskoleutbildning inom IT området eller motsvarande kompetens inom ITs processer som ITIL ramverk (Information Technology Infrastructure Library) ser vi det som meriterande för tjänsten.

Låter detta som en roll för dig ansök redan idag!