<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Kliniskt utvecklingsår inom Kirurgi

Våra avdelningar ansvarar för eftervården av patienter som genomgått planerade operationer. Vi arbetar och samverkar i team tillsammans med läkare, undersköterska, dietist samt arbets- och fysioterapeut där patienten är i centrum.

Vår verksamhet kompletteras av en inskrivningsmottagning där förberedelserna inför operationsdagen sker. På operationsdagens morgon kommer patienten till operationsmottagningen för att efter operation och övervakning komma till oss för eftervård.

Att arbeta hos oss på kirurgen ger dig både en bra grund inom sjuksköterskeyrket, samt möjlighet att utvecklas inom området kirurgi som exempelvis specialistsjuksköterska. Att ha erfarenhet från kirurgisk vård ses som meriterande om du senare vill söka dig till exempelvis akut- eller ambulanssjukvård. På våra kirurgiska avdelningar är vi väldigt måna om att ha vidareutbildade sjuksköterskor inom kirurgi för att kunna ge våra patienter bästa möjliga vård. Skulle du vara intresserad av att läsa vidare inom kirurgi finns det i Region Gävleborg möjlighet till utbildningstjänster som innebär en möjlighet att läsa vidare med bibehållen grundlön.

Arbetsuppgifter

I Kliniskt utvecklingsår inom Kirurgi erbjuder vi en förlängd introduktion. Under ditt första halvår deltar du vid Region Gävleborgs obligatoriska introduktionsutbildning för nya sjuksköterskor med metodövningar och handledningstillfällen. Under andra halvåret hospiterar du hos enheter kopplade till kirurgisk verksamhet med inriktning akut kirurgi, öppen-/slutenvårdskirurgi samt elektiv kirurgi. Du ingår i ordinarie personalstyrka på din hemavdelning och leder omvårdnadsarbetet. Som sjuksköterska ansvarar du för bedömning, diagnostik, planering genomförande och utvärdering av omvårdnaden. I omvårdnadsarbetet arbetar du i partnerskap med patienten och i teamarbete främst med undersköterska men även med andra professioner som fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Den väl tilltagna utbildningstiden under första året ska ge dig goda förutsättningar och utveckla ditt ansvarstagande. Att ta del av olika verksamheter ger möjlighet till lärande och ökad kompetens. Du får själv som anställd vara med att påverka dina arbetstider via individuella scheman i Time Care efter din introduktion. Vi har en dygnet runt verksamhet vilket innebär att du som sjuksköterska hos oss arbetar dag och kväll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyexaminerad, legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har ett intresse för kirurgisk omvårdnad. Är du dessutom nyexaminerad innebär det ny kunskap, nya tankar och idéer som är värdefulla för vår verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är flexibel, har god organisationsförmåga och vill arbeta i team. Vi arbetar just nu med att utveckla vårt teamarbete och tydliggöra rollerna i teamet för undersköterskor och sjuksköterskor. Det krävs därför att du är öppen för förändring och utveckling. Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.